Privatøkonomi
0

Rabatcirkus gør det umuligt at sammenligne renter og gebyrer

Din hobby, arbejdsplads og fagforening kan udløse rabat hos banker og forsikringsselskaber.

Der er gode muligheder for at få rabat hos banker og forsikringsselskaber, selv om man hverken er storkunde eller god til at prutte om prisen. Men, advarer Forbrugerrådet Tænk, rabatterne gør det reelt umuligt at sammenligne udbyderne.

»Det er i dag blevet umuligt at sammenligne priser på banker og forsikringsselskaber. I forvejen gør samlerabatter og priser ud fra kundernes forretningsomfang det svært at gennemskue priserne,« siger seniorøkonom Morten Bruun Pedersen, Forbrugerrådet Tænk.

Forbrugerrådet Tænk så hellere, at prisen var den samme for alle kunder for at fremme konkurrencen.

Tryg har op mod 100 partnerskabsaftaler med forbund, foreninger og større virksomheder. Hver aftale har individuelt forhandlede betingelser, rabatter og fordele.

»Vi skræddersyr forsikringsløsninger, der passer til behovet hos medlemmerne af de forskellige foreninger, forbund eller virksomheder. På privatmarkedet er vi også gået fra all-size-fits-all-modeller til individuelle forsikringsløsninger,« siger pressechef Tanja Frederiksen, Tryg.

Banker og forsikringsselskaber knyttet til LO, FTF og akademikerforbundene står for en stor del af rabatgivningen. Ifølge adm. direktør i Lån & Spar Bank John Christiansen, der samarbejder med FTF og akademikerforbund, har tilbuddet til forbundsmedlemmerne to effekter:

»Forbundene får mere loyale medlemmer, fordi de oplever, at de har noget ud af deres medlemskab. Og for bankens vedkommende får vi nogle stærke kundegrupper ind,« siger John Christiansen.

Direktør John Norden, prisportalen Mybanker, advarer om, at ikke alle rabatter kan betale sig.

»I banken afhænger det af de lån, betalingskort og konti, du samlet set har. Måske er banken meget dyr på boliglån. Måske giver den rabat på et gebyr, som andre banker slet ikke har. Hvis man ikke passer på, kan det blive dyrt at tage imod en rabat,« siger John Norden.

BRANCHENYT
Læs også