Privatøkonomi

Danskerne nethandler som aldrig før: Her er de 20 mest populære butikker

I de første seks måneder af året handlede de danske brugere på nettet for 57 mia. kr.

Dansk e-handel buldrer frem mod ny rekord. Foto: Arne Dedert/AP Foto: Arne Dedert/picture-alliance/dpa/AP

Det går godt for de danske netbutikker, der kan se tilbage på et travlt forår. Forbrugerne handlede nemlig flittigt hos de digitale butikker og brugte rekordmange penge.

56,9 mia. kr. fordelt på 84,7 mio. handler blev det til i det første halve år af 2017. Det er en vækst på 13 pct. sammenlignet med forbruget i samme periode i 2016.

Det skriver FDIH, Foreningen for Dansk Internethandel, i en pressemeddelelse.

»Det er heldigvis ikke overraskende, at vi ser endnu en omsætningsrekord, for både danske forbrugere og butikker er helt fremme, når det kommer til e-handel,« skriver adm. direktør i FDIH, Niels Ralund, i pressemeddelelsen.

At danskerne handler mere og mere på nettet måske ikke er så overraskende. Men til gengæld er der en stor udvikling i, hvordan handlerne er lavet.

14 pct. af alle handler foretages med mobilen. Det er 40 pct. flere i forhold til 2016. Derudover har forbrugerne også taget alternative betalingsformer til sig som Mobilepay. 

»Det betyder, at hvis du som netbutik ikke er mobilklar, kan du godt vinke farvel til omsætningen,« skriver Niels Ralund.

Alt er dog ikke lutter glæde. FDIH’s analyse viser nemlig, at de udenlandske netbutikker har godt fat i de danske forbrugere. En tredjedel af forbruget, svarende til 38 mia. kr. om året, forsvinder over grænsen til udenlandske giganter som Zalando, E-bay og Amazon.

Det afspejler sig også på listen over de 20 mest anvendte netbutikker. Halvdelen af butikkerne er udenlandske, og Coop.dk er eneste danske butik i top fem.

De 20 mest populære netbutikker blandt danskerne:

 1. Zalando
 2. E-bay
 3. Coop
 4. Amazon
 5. Wish
 6. H&M
 7. Saxo Boghandel
 8. Nemlig.com
 9. Bilka
 10. Cdon.com
 11. Elgiganten
 12. DSB
 13. Boozt
 14. zooplus
 15. Wupti
 16. Just-Eat
 17. Asos
 18. Billetnet
 19. Danske Spil
 20. Hotels.com

Kilde: FDIH.

Læs også
Top job