Privatøkonomi
0

Realkredit Danmark skruer afdragsfriheden op til 30 år

Der er dog begrænsninger på, hvor meget du må låne.

Lån op til 60 pct. af boligens værdi og få 30 års afdragsfrihed. Carsten Bundgaard

Med et nyt produkt vil Realkredit Danmark tilbyde danskerne hele 30 års afdragsfrihed, når de låner til bolig. Det skriver TV 2.

10 års afdragsfrihed er ellers normalen. Men ved at udvide grænserne håber Realkredit Danmark på at kapre flere kunder, i en tid hvor mange strømmer hen til rivalen Jyske Bank for at få bankens prioritetslån.

»Det vigtige for mig er, at vores kunder får det rigtige produkt for dem, og så håber jeg selvfølgelig også på, at det her er så lækkert, at nogle af vores konkurrenters kunder får lyst til at høre lidt mere om det,« siger Carsten Nøddebo Rasmussen, adm. direktør i Realkredit Danmark, til TV 2.

Lånet er særligt henvendt til seniorer med god friværdi i boligen. Og for en del af dem kan de mange års afdragsfrihed være et fornuftigt valg, vurderer direktøren i Boligøkonomisk Videncenter, Curt Liliegreen.

»For nogle mennesker er det en god idé at afdrage. Men der er også folk, der har fået en betydelig friværdi med årene, og hvis du er lidt oppe i årene, så er der ingen grund til at gå og afdrage,« siger han til TV 2.

Det nye rentetilpasningslån hedder Flexlife, og en af betingelserne for at optage det er, at man maksimalt belåner 75 pct. af ejendommens værdi. Og låner man så meget, er Flexlife i realiteten ikke afdragsfrit. Lånet skal nemlig gradvist betales ned til 60 pct., hvorefter afdragsfriheden er total.

Det er ikke første gang i realkredittens historie, at et lån med 30 års afdragsfrihed bliver lanceret. Allerede i 2010 lancerede Nordea Kredit et rentetilpasningslån uden afdrag i 30 år.

BRANCHENYT
Læs også