Privatøkonomi
0

Mobilepay og Skat vil indkræve skatter sammen

I kampen for at få flere til at betale skat på digitale tjenester indgår Skat og Mobilepay nu et samarbejde.

Skat vil nu samarbejde med Mobilepay for at få flere til at betale skat , når de køber og lejer produkter og tjenester af hinanden. Arkivfoto: Philip Davali

Forbrugerne skal kunne se, om der betales skat af en vare eller tjeneste, som de køber igennem Mobilepay, og der skal samarbejdes om udviklingen af en teknisk løsning, der kan koble digitale tjenester direkte til skattesystemet.

Sådan lyder hovedelementerne i et nyt samarbejde mellem Skat og Mobilepay, der særligt skal gøre det lettere at inddrive og indberette skatter på deleøkonomiske platforme som f.eks. Airbnb. 

»Det er nemt og enkelt for både danskerne og myndighederne, hvis man med et enkelt tastetryk i f.eks. MobilePay-appen kan sende oplysninger om indtægter direkte til skattevæsenet. Derfor er det gode nyheder, at MobilePay har takket ja til at samarbejde med os om at udvikle teknikken bag de her nye muligheder,« udtaler skatteminister Karsten Lauritzen (V) i en pressemeddelelse.

Mobilepay skal bidrage med viden og erfaringer til den tekniske løsning, der i fremtiden bl.a ville kunne gøre det muligt for boligudlejnings-appen Airbnb at indberette sine brugeres lejeindtægter direkte til Skat.

Helt konkret skal der udvikles et tiltag, der gør det nemt for borgere og virksomheder at afregne skatter og afgifter, når de benytter sig af betallings-apps eller deleøkonomiske platforme. 

Skat og betalingtjenesten skal have en løsning klar senest i 2019, og Mobilepay selv ser stort potentiale i den fremtidige løsning, udtaler virksomheden til Børsen.

»Vi tror, at det vil gøre det nemmere for vores privatbrugere og virksomheder at aflevere informationer til skattemyndighederne. Så vi ser det som en konkurrencefordel at være blandt de første,« siger Bo Tolstrup Christensen, der er udviklingschef i Mobilepay, til Børsen.

3.6 millioner danskere benytter sig af Mobilepay, og tiltaget sker som et led i en større strategi fra regeringen, der skal fremme deleøkonomi i Danmark. 

Ifølge skatteministeriet skal Mobilepay hjælpe med viden og erfaring om brugerinteraktion og den underliggende teknologi.

BRANCHENYT
Læs også