Privatøkonomi
0

Medie: Direktør varetægtsfængslet - andelsforeninger kan være ramt af millionsvindel

En direktør i et ejendomsselskab, der fungerer som administrator for andelsboliger, er blevet varetægtfængslet i sag om svindel, der kan løbe op i 3,5 mio. kr., skriver Berlingske Business.

Foto: Jens Dresling.

En sag om svindel i den danske ejendomsbranche kan være under opsejling. En direktør i et dansk ejendomsselskab, der fungerer som administrator for flere andelsboligforeninger er nemlig blevet varetægtsfængslet, fordi politiet mistænker ham for at have taget penge fra andelsboligforeninger.

Svindlen kan løbe op i 3,5 mio. kr., skriver Business.

»Vores mistanke er, at den sigtede har haft nogle økonomiske problemer i andre virksomheder. Han har så brugt de her penge til at dække huller andre steder,« siger Thomas Houtved, der er fungerende politikommissær til Business.

Morten Østrup Møller, der er juridisk direktør i Ejendomsforeningen Danmark oplyser, at foreningen er blevet kontaktet af op mod 15 andelsboligforeninger. De er alle kunder hos ejendomsadminstratoren, og de mener, at der er forsvundet penge fra deres konti.

Ifølge Business har nogle andelsboligforeninger mistet i størrelsesordenen 20.000-30.000 kr., mens andre har mistet et par mio. kr.Ejendomsforeningen Danmark har nu eksluderet selskabet.

»Det her er helligbrøde for os. Man må simpelthen ikke blande kundernes penge og egne penge sammen på den her måde,« siger Morten Østrup Møller til Business.

Direktøren i ejendomsselskabet nægter sig skyldig, oplyser Business.

BRANCHENYT
Læs også