Privatøkonomi
0

BRFkredit: Lån med renteloft kan slå F1-lånet ud

Der er flere fordele ved at få et lån med renteloft, mener BRFkredit.

Skærpede krav til realkreditinstitutterne og tilsyn kan måske sikre lån med renteloft et come back. Foto: Jens Dresling

Før finanskrisen valgte næsten hver fjerde boligejer et lån med renteloft. I dag er det ikke engang hver tiende. Men lånet er godt og har så mange fordele, at BRFkredit og Jyske Bank mener, det kan få et comeback.

»Vi tror på en revival. Måske ikke til et omfang som tidligere, men lån med renteloft har mange fordele,« siger afdelingsdirektør i BRFkredit, Mikkel Høegh.

Fordelene ved lån med renteloft er, at renten kan konkurrere med F1-renten. Samtidig er låntypen ikke omfattet af den såkaldte tilsynsdiamant. Det betyder, at risikoen for pludselige bidragsstigninger er begrænset.

»Lån med renteloft er ikke omfattet af tilsynsdiamanten, og er dermed reelt en sikring af, at man får lav variabel rente. Lånet er på den måde bedre end Flekskort, da disse lån er omfattet af tilsynsdiamanten,« siger Mikkel Høegh.

BRFkredit har regnet på, hvilke konsekvenser det vil have at låne 1 mio. kr. Der er tale om lån, hvor renteloftet udløber henholdsvis i 2022 og 2025.

Så meget koster det at låne 1 mio. kr.:

LåntypeRenteloft i pct.Mdl. ydelse før skat med afdragMdl. ydelse før skat uden afdragForskel til F1 med afdragForskel til F1 uden afdrag
Renteloft udløb 1. juli 20221,753.05275855101
Renteloft udløb 1. juli 20252,253.119883122226
F1-lån-2.997657  

Renten på lån med renteloft er bundet op på Cibor 3-renten og ændres hvert kvartal. Kilde: BRFkredit

»Lån med renteloft har en spids højere ydelse end F1-lånet. Når renten fastsættes hver tredje måned, er man også sikker på, at man får glæde af det, hvis renten falder yderligere. Hvis man har et F5-lån, køber man en fast rente i alle årene og har ikke samme mulighed,« siger Mikkel Høegh.

Vælger man et lån med renteloft, risikerer man også at blive ramt af eventuelle rentestigninger. Men renten kan altså ikke blive højere end renteloftet. Og der er et marked til den type lån. Der er nemlig boligejere, der går efter de helt små marginaler og gerne løber en risiko.

»Prisen svarer stort set til et F1-lån. De to lån henvender sig til de samme målgrupper. Det er de kunder, der gerne vil have markedsrenten,« siger Mikkel Høegh.

Lån med renteloft udbydes via BRFkredits ejere, Jyske Bank. BRFkredit lægger obligationer til. Lånene kan opsiges til kurs 100 med fem dages varsel.

BRANCHENYT
Læs også