Tech

Store Apple-investorer advarer om børns afhængighed af iPhones

To aktionærer, der sammenlagt ejer Apple-aktier for 12 mia. kr., råber it-giganten op og opfordrer til undersøgelse af iPhones påvirkning på børn.

Halvdelen af USA's teenagere føler sig forpligtet til at svare på beskeder gennem smartphonen med det samme, viste en undersøgelse i 2016. Foto: Paul Sakuma/AP

Det kan komme til at koste Apple dyrt, hvis it-giganten ikke gør noget noget for at undersøge børns afhængighed af iPhones.

Sådan er ræsonnementet angiveligt hos to store Apple-investorer, der sammenlagt ejer aktier i Apple for 2 mia. dollars, svarende til omkring 12 mia. kr.

Wall Street Journal skriver, at de to Apple-investorer Jana Partners og CalSTRS, der er henholdvis en hedgefond og et pensionsselskab, lørdag afleverede et brev til Apple, hvori der står, at det bør overvejes at udvikle en software-platform, der giver forældre større kontrol over deres børns iPhone.

Derudover vil de to Apple-investorer have it-giganten til at undersøge, hvilken påvirkning iPhones har på børns helbred og velvære.

Ifølge Wall Street Journal er der lige nu en voksende bekymring blandt forældre i USA om, at børn har svært ved at undvære deres iPhones og føler sig afhængig af smartphonen.

Derfor frygter Jana Partners og CalSTRS, at det kan skade Apples omdømme og aktiekurs, hvis it-giganten ikke skrider ind og gør noget ved den voksende bekymring.

Ifølge Reuters viste en undersøgelse fra 2016, at halvdelen af USA's teenagere føler sig afhængige af deres smartphone og føler sig presset til at svare på beskeder gennem smartphonen med det samme.

Læs også