Tech

Investeringsgigant melder klart ud: Bitcoin er en boble og den eksploderer lige straks

På globalt plan kan kryptoinvestorerne godt tørre det smørrede smil af og stikke neglene ind mellem tænderne. Bitcoin er nemlig boble, der brister liges straks. Sådan lyder vurderingen fra enorm europæisk investeringsbank.

Foto: Alain Pitton/NurPhoto/Sipa USASipa via AP Images

Begejstringen ville kort før nytår ingen ende tage. Dagligt kunne alverdens medier til investorernes jubel berette, hvordan den digitale kryptovaluta bitcoin satte nye kursrekorder.

Men festen er slut. Og når lyset tændes om lidt, så bliver det en grim omgang at rydde op.

Sådan lyder vurderingen ifølge Bloomberg fra en af Europas største investeringsaktører, Allianz, der rykker rundt med 500 milliarder euro.

"I vores optik, så har bitcoin en indre værdi, der er lig nul," skriver Stefan Hofrichter, der er Allianz' chef for global økonomi og strategi og fortsætter:

"En bitcoin har ikke bund i noget i modsætning til obligationer, aktier eller papirpenge, og derudover er der ingen underliggende indtægtsstrøm," siger direktøren til Bloomberg.

Læs mere her: Bitcoin nu så billige at det ikke længere kan betale sig at udvinde dem - hvis man regner alle omkostningerne med Dermed stiller investeringsprofilen sig op som endnu en sanger i koret af kryptokritiske røster.

Han kalder hele udviklingen omkring bitcoin et skoleeksempel på en menneskeskabt investeringsboble med baggrund i den store mængder af handel og ideen om, at en helt ny æra indtræder.

I koret finder man også Nouriel Roubini, der har kaldt bitcoin for den største boble i menneskehedens historie.

Læs mere her: Google: Slut med annoncer for kryptovalutaer hos os I øjeblikket går det da også primært i én retning for den særdeles omtalte kryptovaluta.

Sidste år sprang mange investeringsivrige folk med på opturen og købte sig måske for dyrt ind i markedet for at indkassere en hurtig gevinst med formodning om, at eventyret ville fortsætte.

Men en række regulative tiltag og skeptiske regeringer på verdensplan har været med til at tage farten af kryptoraketten.

Læs mere her: Harvard-professor med dyster bitcoin-spådom: “Om 10 år er en bitcoin nok 100 dollar værd - ikke 100.000”

Den 18. december ramte bitcoin sit foreløbige højdepunkt med en kurs på mere end 19.000 dollar, mens kursen i dag "rasler rundt" nede på 8.235 dollar.

Spørgsmålet er nu, om Allianz og andre skeptiske skikkelser får ret i, at ballonen eksploderer selvom noget af luften er gået af den.

Læs mere her: Venezuela lancerer sin egen kryptovaluta: Skal redde nationens gennembankede økonomi

Denne artikel er leveret af
Læs også