Tech

Facebook suspenderer hundredevis af apps

Mark Zuckerberg annoncerede i slutningen af marts en undersøgelse af platformens tredjepartsapplikationer. Nu er konsekvenserne af første bølge skyllet op på land.

Mark Zuckerberg annoncerede i marts en undersøgelse af platformens tredjepartsapplikationer. Foto: AP/Marcio Jose Sanchez

Tusinder af tredjepartsapps på Facebook er blevet undersøgt, og omkring 200 er blevet suspenderet.

Det skriver Facebook i et blogindlæg mandag.

Suspenderingen er en konsekvens af den igangværende undersøgelse af tredjepartsapplikationer, som det sociale medie igangsatte efter skandalesagen om Cambridge Analyticas datamisbrug. Her fik analysebureauet adgang til brugerdata igennem en quiz-app på Facebook, som det brugte til at målrette politiske reklamer.

Som en reaktion på skandalen annoncerede Facebooks adm. direktør, Mark Zuckerberg, i et Facebook-opslag den 21. marts 2018 en undersøgelse af platformens tredjepartsapplikationer.

Direktøren skrev: »Først vil vi undersøge alle applikationer, der har haft adgang til store mængder information, inden vi i 2014 ændrede vores platform dramatisk til reduceret dataadgang. Vi vil gennemføre en undersøgelse af alle applikationer med mistænkelig aktivitet. Vi vil bandlyse alle udviklere, der ikke indvilger i en undersøgelse, og hvis vi finder udviklere, der har misbrugt personlig information, vil vi forbyde dem og informere alle, der er påvirket af de apps.«

Undersøgelsen af applikationerne er delt op i to faser. Hvor første fase er en kortlægning af, hvilke applikationer der har adgang til store mængder brugerdata. I næste fase vil efterforskere gennemføre interviews, kræve information og i nogle tilfælde udføre inspektioner på matriklen af de applikationer, der findes mistænkelige.

Her knap to måneder efter er mere end tusind apps blevet undersøgt og omkring 200 applikationer blevet suspenderet. I de tilfælde, der har ført til suspendering, afventer Facebook stadigvæk en undersøgelse, der skal fortælle, om der er tale om datamisbrug.

I blogindlægget skriver Facebooks vicepræsident, Ime Archibong: »Der er stadigvæk en masse arbejde, der skal gøres i forhold til at finde de apps, der måske har misbrugt folks Facebook-data, og det vil tage tid.«

BRANCHENYT
Læs også