Tech

Samsung på vej med mobil, der kan bøjes

Den store elektronikgigant siger, at mobiltelefonen måske bliver afsløret allerede til november.

Samsung er kendt for sine Galaxy mobiltelefoner, og nu pønser selskabet på at sende en mobil på markedet, der kan foldes sammen og have en sammenhængende skærm. Foto: AP/Manu Fernandez

Samsung vil muligvis allerede til november afsløre, hvordan koncernens nye foldebare mobiltelefon kommer til at fungere.

Det vil i givet fald ske på Samsungs Developers Conference senere på året, siger DJ Koh, der er adm. direktør for Samsungs mobiltelefon division til CNBC.

Der har længe floreret rygter i techmiljøet om, at Samsung havde en mobiltelefon på vej, der kan foldes.

»Og det er snart på tide, at vi holder, hvad rygterne siger,« lyder det fra DJ Koh.

Han vil ikke afsløre, hvordan Samsung forventer at få en foldebar mobiltelefon til at virke, og hvordan selskabet vil gøre den forskellig fra en almindelig tablet, når den først er foldet ud.

»Man kommer til at kunne bruge de fleste af funktionerne, når den ikke er foldet ud. Men hvis man har behov for at bruge en browser eller se noget, så bliver det måske nødvendigt at folde den ud,« lyder det kryptisk fra DJ Koh.

Umiddelbart lyder "en foldet model" som de tidligere traditionelle flip-mobiler med et hængsel til at holde de to dele sammen.

Men Samsungs nye telefon bliver angiveligt en foldebar version med én sammenhængende skærm.

Selvom mobilen skulle blive helt eller delvist præsenteret i november, vil direktøren ikke afsløre, hvornår den bliver sendt i handlen.

»Udviklingen af den foldebare mobil har været kompliceret, men vi er næsten færdige« siger DJ Koh til CNBC.

Den nye mobil skal være med til at puste liv i Samsungs mobildivision, der oplevede et 20 pct. fald i salget i andet kvartal i forhold til samme periode året før.

Det sydkoreanske selskab er i hård konkurrence med Apples iPhone og Huawei i den dyre ende af mobilmarkedet.

Her er det meningen, at en foldebar mobil skal differentiere Samsung fra de andre producenter.

Læs også
Top job