Tech

Samsung afslører ny teknologi: Nu kan din smartphone bruges som tablet

Mobilproducenten Samsung afslørede onsdag en helt ny type smartphone, der kan bøjes og foldes til en tablet.

Den nye smartphone kan åbnes som en bog og foldes til en tablet med større skærm. Foto: Bloomberg photo by David Paul Morris/Bloomberg

I mere end ti år har smartphoneproducenter verden over produceret tynde, aflange mobilskærme efter stort set identiske skabeloner.

Men den tendens vil mobilproducenten Samsung nu bryde.

Onsdag afslørede den nemlig en helt ny type smartphone, som kan foldes på midten og forvandles til en tablet. Det skriver BBC.

»Jeg får en masse ballade, hvis jeg viser jer for mange detaljer,« sagde vicepræsident Justin Denison ifølge Politiken under onsdagens konference i San Fransisco.

Men selvom Samsung var sparsom med oplysningerne om den nye smartphone, viste Denison en prototype af den nye model.

Skærmen hedder »Infinity Flex Display« og kan foldes tusindvis af gange uden at tage skade.

Når den er klappet sammen har den størrelse som en traditionel smartphone og ligner de modeller, vi kender i dag. Mens den, når den er foldet ud, er lidt over syv tommer og giver en skærmoplevelse som på en tablet.

Se Samsungs nyeste skærmteknologi her

Samsung selv kalder den nye teknologi for »fundamentet for morgendagens smartphone« og har arbejdet på teknologien bag i flere år.

Allerede i 2014 løftede virksomheden for første gang sløret for det nye format, og i 2016 registrerede den et patent på en klaptelefon med foldbar skærm. Men det er altså først nu, at Samsung er klar med en model, som er stærk nok til at klare forbrugernes hverdagsslitage.

Det nye smartphone-format gør det muligt at bruge flere apps samtidig, og Samsung er i samarbejde med diverse app-udviklere ved at undersøge, hvordan apps kan skifte udseende alt efter, om skærmen er foldet sammen eller åben.

Ifølge mobilproducenten selv er den bøjelige skærm klar til at blive masseproduceret inden for få måneder.

Det er endnu uvist præcis hvor langt, mobilproducenten er med den nye smartphone. Derfor bliver det amerikanske selskab Royole formentlig også den første producent, som sender en foldbar smartphone på markedet.

Firmaet melder nemlig om, at deres FlexiPai-smartphone er på markedet i december.

Den kommer dog foreløbigt kun ud til forbrugere i Kina og det professionelle marked i USA.

Læs også