Tech

Oracle hiver Amazon i retten for at få fingrene i Pentagons milliarder

Det amerikanske forsvarsministerium beskyldes af Oracle for at favorisere Amazon i en kontrakt til 10 mia. dollars.

Jeff Bezos og Amazon bliver favoriseret i en millitærkontrakt til milliarder af dollars, mener rivalen Oracle. Foto: AP/Reed Saxon

De seneste år har budt på stribevis af retsopgør mellem Apple og Samsung i et slagsmål om patenter. Nu overtages scenen af Oracle og Amazon i en strid om Pentagon.

Til foråret offentliggør det amerikanske forsvarsministerium nemlig navnet på det eller de techselskaber, der har vundet kontrakten om at levere avanceret cloud computing-teknologi til Pentagon. Med en anslået værdi på 10 mia. dollars er der tale om en af de største forsvarskontrakter i årevis, hvilket navnet på hele operationen blot synes at understrege: Joint Enterprise Defense Infrastructure eller bare ”JEDI”.

Mens formålet udadtil er at sikre USA et teknologisk forspring i forhold til særligt Kina og Rusland, er der selvfølgelig også en masse på spil indadtil.

Således konkurrerer giganter som IBM, Microsoft, Amazon og Oracle, der ifølge Washington Post deltager i opløbet, intenst om at være førende inden for cloud computing.

Oracle mener imidlertid, at Pentagon på forhånd har favoriseret Amazon og har derfor indledt en sag ved U.S. Court of Federal Claims, hvor ingen ringere end modpartens topchef, Jeff Bezos, nu har indskrevet sig som sagsøgt og dermed stillet sig på regeringens side.

Læs også