Tech

Mobilepay lukker på adskillige smartphones

En række styresystemer vil ikke længere kunne bruges til Mobilepay.

Steve Jobs introducerer her iPhone 4 til verden i 2010. Det var den sidste iPhone-model, han nåede at præsentere inden sin død. Foto: Paul Sakuma Arkivfoto: Paul Sakuma

Ejere af ældre smartphones fra Apple eller Samsung bliver snart tvunget til at opgive brugen af Mobilepay.

For betalingsappen har besluttet at lukke adgangen til styresystemerne iOS 9 og Android 4.4. til 4.4.4. Det skriver den ledende Mobilepay-medarbejder Peter Gregersen på Twitter.

Ifølge Computerworld betyder nedlukningen, at den ikoniske iPhone 4, der var den sidste iPhone, som Apple-stifteren Steve Jobs nåede at introducere til markedet, ikke længere vil være understøttet af Mobilepay.

Det samme er tilfældet for ældre iPhone-modeller, Samsung Galaxy S3 og ældre Samsung S-modeller. Derudover er understøttelsen af Apple Watch blevet skrottet.

»I denne version har vi besluttet at fjerne understøttelsen af Apple Watch, der gennem længere tid har drillet. Tak til alle jer, der har været med på rejsen,« har Mobilepay skrevet i beskeden i forbindelse med en opdatering i App Store ifølge Computerworld.

Det var tilbage i 2010, at Apple sendte iPhone 4 på markedet under sloganet »dette forandrer alting. Igen«. Denne smartphone havde et nyt fladt hardwaredesign, som aldrig var set før. Det blev den iPhone-model, der har haft den længste periode som den bedst sælgende hos Apple.

I 2014 besluttede Apple endegyldigt, at det var slut med nye opdateringer til iPhone 4.

Læs også