Tech

Nyhed: Hotellers ordrebøger er fyldte som før corona. Nyhed: Vi bruger mere sort strøm i stikkontakterne. Nyhed: Så mange deltagere bliver headhuntet til "Løvens Hule".

Danmark bliver testland for ny 5G-teknologi

Telenor vælger at teste den nye 5G-teknologi i Danmark på Telenors og Telias fælles netværk. Det bliver muligt for kunderne at liveteste netværket senere på året.

Etableringen af de nye 5G-tests forventes at begynde i løbet af 2. kvartal i år. Foto: Yves Herman/Reuters

Telenor og Nokia udvælger Danmark som testland for den nye 5G-teknologi.

Det skriver Telenor i en pressemeddelelse.

Det bliver muligt for selskabernes kunder at afprøve fremtidens mobilteknologi live, og etableringen af livetesten bliver skudt i gang i løbet af årets 2. kvartal. Testen foregår på Telenors og Telias fælles netværk i samarbejde med Nokia.

Telenor og Nokia bliver frontløbere i forhold til 5G-netværket her i Danmark, og den nye teknologi har ikke kun højere hastigheder at byde på.

»5G-teknologien åbner med sin høje kapacitet, høje hastigheder og hurtigere svartid for helt nye effektiviserings- og digitaliseringsmuligheder i erhvervslivet og den offentlige sektor til gavn for danskerne – f.eks. inden for sundhedsvæsen, industri og transport,« siger Jesper Hansen, adm. direktør i Telenor Danmark, i pressemeddelelsen.

Tyskland overvejer at give Huawei central rolle i 5G-eventyr

Telenor og Telia slog i 2012 deres RAN-netværk sammen og skabte i den forbindelse et fælles netværksselskab.

Telia ser frem til at præsentere kunderne for den nye teknologi. Adm. direktør i Telia Danmark, Morten Bentzen, udtaler i pressemeddelelsen, at det er Telias ambition at give kunderne mulighed for selv at afprøve og vurdere 5G i praksis.

»5G bliver en markant forbedring af Danmarks digitale infrastruktur, og med etableringen af testområderne skaber vi et dynamisk miljø, der vil give os vigtige erfaringer med 5G-teknologien,« siger han.

5G-planerne går hånd i hånd med regeringens nye nationale 5G-handleplan, der skal bidrage til at bringe Danmark i front med etableringen og brugen af den nye teknologi.

Læs også
Top job