Tech

GN Store Nord lurer på opkøb og indtog på gamingmarkedet

GN har raketfart på salget af headset og overvejer et opkøb inden for gamingheadset. Danske Steelseries kan være et oplagt emne, mener analytikere.

René Svendsen-Tune, adm. direktør i GN Audio, overvejer, om GN skal gå ind på det lukrative marked for gamingheadsets. I givet fald skal der et opkøb til, mener han. Foto: GN Store Nord

Selv om topledelsen i GN Store Nord skal løbe stærkt for at følge med den eksplosive vækst i salget af headsets, overvejer den at hoppe på endnu et væksttog.

GN er nemlig ikke til stede på vækstmarkedet for gamingheadsets. Men ledelsen grubler over, om GN Audio skal ind på markedet, som forventes at vokse over 30 pct. de kommede tre år.

»Gamingheadsets er interessant, fordi det kan drive høj vækst i fremtiden. Vi spekulerer i, om vi skal ind på markedet, men vi har ikke taget en beslutning,« siger René Svendsen-Tune, adm. direktør i GN Audio.

Hvis GN skal til at sælge gamingheadsets, bliver det sandsynligvis gennem et opkøb.

»Det virker som den eneste logiske vej ind på markedet. Det er vanskeligt at etablere sig selvstændigt nu, hvor der er meget store spillere med stærke brands på markedet,« siger GN-direktøren.

Men flere analytikere peger på, at GN kan være en oplagt køber til den danske producent af gamingudstyr Steelseries.

I 2012 solgte stifteren Jacob Wolff-Petersen 70 pct. af aktierne til kapitalfonden L Catterton, der har investeret knap en halv mia. kr. i Steelseries.

Men nu vil fonden sælge Steelseries, fortæller Finans’ kilder. Selskabet hævede i 2018 omsætningen fra 730 mio. kr. til over 1 mia. kr., og købsprisen vil formentlig ligge på den gode side af en milliard kroner.

Hvis vi laver et opkøb, skal det også kunne hæve vores bundlinje på et tidspunkt.

René Svendsen-Tune, adm. direktør i GN Audio

Aktiechef i Carnegie Niels Granholm-Leth vurderer, at en industriel spiller som GN Store Nord vil være den meste oplagte køber.

»Salget af gamingheadsets bliver drevet af e-sportens enorme popularitet. GN bør kunne hente en del synergier i kraft af deres eksisterende salg af headsets. Så jeg kan godt se GN som køber.«

Han påpeger dog, at indtjeningen fortsat er meget lille på gamingheadsets.

Det kan holde GN tilbage, fortæller direktør René Svendsen-Tune.

»Det er udfordringen. Hvis vi laver et opkøb, skal det også kunne hæve vores bundlinje på et tidspunkt.«

En anden hindring kan være GN’s gæld, pointerer Sydbanks senioranalytiker, Søren Løntoft Hansen

»Fordi GN’s gæld er temmelig stor i forhold til indtjeningen, kan GN ikke lave større opkøb på den korte bane. Om Steelseries er for stort, er meget svært at konkludere,« siger han.

Jacob Wolff-Petersen, der ejer 30 pct. af Steelseries, vil ikke kommentere et evt. salg, men hæfter sig ved, at »GN har været dygtige til at opkøbe eksisterende headset-brands og skalere dem efterfølgende«.

BRANCHENYT
Læs også