Tech

Axcel køber gaming-kometen Steelseries

Kapitalfonden L Catterton har ejet Steelseries siden 2012 og har været klar til at skyde firmaet afsted i et stykke tid. Nu får gamingselskabet igen danske ejere.

Foto: PR

Den danske producent af gamingheadsets Steelseries har fået nye ejere, efter at danske Axcel her til aften meddeler, at man har købt en stor ejerandel i selskabet fra den amerikanske kapitalfond L Catterton.

Steelseries
  • I 2001 stiftede Jacob Wolff-Petersen Steelseries med visionen om at udvikle professionelt udstyr til gamere.
  • Steelseries' hovedforretning er gamingheadsets, mens selskabet sælger også andet gamingudstyr som speciallavede computermus og tastaturer.
  • I september 2012 solgte Jacob Wolff-Petersen 70 pct. af Steelseries til kapitalfonden L Catterton for 300 mio. kr. Han beholdt selv de sidste 30 pct., som han stadig ejer i dag.
  • Steelseries har været udfordret af større underskud og deraf manglende likvider, hvilket betød, at Jacob Wolff-Petersen og L Catterton måtte skyde yderligere en hvart milliard kroner i selskabet i 2016.
  • I 2018 omsatte Steelseries for over 1 mia. kr. - en vækst på over 35 pct. i forhold til 2017. Indtjeningen (Ebitda) landede om ca. 140 mio. kr.

Stifter Jacob Wolff-Petersen og selskabets ledelse har også forpligtet sig til at investere i selskabet sammen med Axcel, men parterne har aftalt ikke at afsløre de nærmere detaljer i transaktionen, skriver de i en pressemeddelelse.

»Jeg er meget stolt af vores vækst, der er drevet af utrættelig innovation, inspirerende design og en stærk dedikation til e-sport. Vi er godt positioneret til yderligere vækst i kraft af vores loyale fans. Vi har opbygget det bedste team i branchen og vi ser frem til vores nye partnerskab med Axcel,« siger adm. direktør i Steelseries Ehtisham Rabbani i meddelelsen.

Steelseries er blandt verdens førende indenfor gamingudstyr i luksusklassen. Kapitalfonden L Catterton købte 70 pct. af selskabet i 2012, men efter store underskud og manglende likvider i kassen måtte stifter Jacob Wolff-Petersen og L Catterton i 2016 skyde yderligere en kvart milliard kroner i selskabet.

»Steelseries er en spændende investeringsmulighed for Axcel. Vi kan bidrage med vores erfaring inden for forbruger- og teknologisektorerne og udvikle selskabet sammen med den exceptionelt talentfulde ledelse,« siger partner i Axcel, Christian Bamberger Bro.

Handlen afventer nu konkurrencemyndighedernes godkendelse.

Læs også