Tech

Han brød telemonopolet i 1990'erne og efterlyser mere politisk vildskab: »Vi har mistet vores forspring«

It-milliardæren Niels Zibrandtsen har siden salget af GlobalConnect hjulpet stribevis af iværksættere med at udfærdige forretningsplaner og få produkterne på markedet.

Niels Zibrandtsen solgte 80 pct. af GlobalConnect i 2016, mens de resterende 20 pct. blev afskibet i 2018. Foto: Gregers Tycho Niels Zibrandtsen i techhubben InQvation, som 
investeringsselskabet Zibra står bag. Foto: Gregers Tycho Niels Zibrandtsen mener, at politikerne ofte overreagerer i forsøget på at regulere teknologien via lovgivning. Foto: Gregers Tycho

De teknologiske iværksættere i Danmark er nødt til at kunne tænke mere frit og fandenivoldsk, hvis vi skal have en chance for at konkurrere med stormagter som USA og Kina. Derfor skal politikerne turde at være mere tidssvarende i deres lovgivning og regulering på feltet i stedet for at se skræmmescenarier over alt.

Sådan lyder opfordringen til den nye regering fra Niels Zibrandtsen, som er næstformand for IT-Branchen og i 1990’erne var med til at give Danmark et forspring inden for mobiltelefoni og bredbånd i kraft af netværksselskabet GlobalConnect, der brød telemonopolet og tastede nummeret til en helt ny tid før de fleste andre lande. ..

BRANCHENYT
Læs også