Tech

Savner du en emoji? Apple afslører 59 nye

Til efteråret bliver flere nye emojis tilgængelige, når Apple opdaterer og tilføjer flere til sin række af allerede introducerede.

En række nye emojis fra Apple kommer til efteråret. Foto: Apple

En flamingo, et hvidløg eller en armprotese? Eller måske et faldskærmsspring eller en falafel?

Måske har du savnet en eller flere emojis - de små  illustrationer, man kan sende i tekstbeskeder - og nu er der flere på vej.

Ialt afslører Apple 59 nye emojis, der bliver tilgængelige via en gratis softwareopdatering til iPhone, iPad, Mac og Apple Watch. Der findes allerede i dag tusindvis af emojis, men nu tilføjes en række nye, oplyser Apple onsdag, som de kalder "World Emoji Day".

Bl.a. vil Apple i et forsøg på at rumme så mange forskellige par-konstellationer som muligt nu tilføje flere af deres såkaldte ”holde i hånd-emojis”. Med opdateringen når Apple op på at repræsentere kærestepar og forhold, som holder i hånd, i op til 75 mulige kombinationer. 

Derudover vil Apple også til efteråret tilbyde endnu flere af tech-selskabets "emojis med handicap som tema", hvor man fremover vil kunne finde en ny førerhund, et øre med høreapparat, kørestole, en armprotese og en benprotese.

»Fejring af mangfoldighed i alle mulige former er helt central for Apples værdier, og disse nye muligheder bidrager til at lukke et betydeligt hul i emoji-tastaturet,« skriver Apple i en pressemeddelelse om de nye emojis.

Tech-giganten arbejder sammen med software-organisation Unicode Consortium og at udvikle de nye emojis.

Mens mange nye kommer til, har Apple også tidligere valgt at fjerne en emoji. Det skete i 2016, da en pistol-emoji blev udskiftet med en grøn vandpistol efter en række skyderier i USA.

Læs også