Tech

Hong Kong-konflikt presser Google og Apple til at fjerne apps

Hong Kong-konflikten har fået Google og Apple til at pille demonstrantvenlige apps væk, mens mediet Quartz er blevet blokeret.

Google og Apple har valgt at pille apps, som Hong Kongs demonstranter bruger, ned fra deres appstores. Foto: REUTERS/Susana Vera

Presset på digitale mediekæmper stiger i takt med, at protesterne i Hong Kong trækker ud.

Apple fjernede torsdag appen HKmap.live fra sin appstore - en app, demonstranterne i Hong Kong har brugt til at spore politiets færden, skriver CNN.

Onsdag pillede Apple ifølge The Verge også appen for det amerikanske medie Quartz ned af sin appstore, mens de kinesiske myndigheder helt har blokeret Og tidligere på ugen fjernede Apple emojien for Taiwans flag i den nyeste opdatering for brugere i Hong Kong og Macau.

Nu har Google på samme facon fjernet en rollespils-appen »The Revolution of Our Times«, hvor man spiller demonstranter i Hong Kong, fra sin appstore skriver CNN.

Google begrunder sin beslutning med, at koncernen forbyder appudviklere at kapitalisere på følsomme begivenheder, igangværende konflikter og tragedier så som protesterne i Hong Kong.

I et internt memo forsvarer Tim Cook, topchef i Apple, beslutningen med, at HKmap.live-appen var blevet brugt på måder, som »var til fare for politiet og borgere i Hong Kong«.

»Det er ingen hemmelighed, at teknologi kan blive brugt både på godt og ondt. Denne sag er ingen undtagelse,« skriver han og meddeler, at appen er blevet brugt til at lokalisere og angribe individuelle politifolk.

Apple har i midlertid ikke svaret på, hvorfor Quartz-appen er blevet fjernet.

Quartz skrev for nylig en række artikler om, hvordan man i Kina kan bruge VPN-forbindelser til at få adgang til visse dele af internettet, der er censureret i for eksempel Kina.

»Vi kan ikke fordrage den form for regeringscensur af internettet, og vi fremragende journalistik om, hvordan man omgås den form for forbud,« siger Zan Seward, adm. direktør for Quartz, til The Verge.

BRANCHENYT
Læs også