Tech

Dansk tech-topchef takker af – med hård kritik af techgiganterne

Lars Mikkelgaard-Jensen har som en af veteranerne i den danske it-branche fulgt digitaliseringen på nærmeste hold siden 1983. Og den seneste udvikling huer bestemt ikke topchefen, der nu stopper hos IBM.

Lars Mikkelgaard-Jensen stoppede 1. oktober hos IBM, hvor han har været siden 1983, herunder mange år som topchef og bestyrelsesformand. Nu skal han bruge mere tid med familien - men har også netop fået en post som formand for Sydbank.  Foto: Niels Hougaard.

Når Lars Mikkelgaard-Jensen googler noget, er det ikke med Googles søgemaskine. I stedet bruger han den i brede kredse ret ukendte DuckDuckGo-søgetjeneste. Her bliver alt det, man søger på, nemlig ikke fodret ind i en stor annoncemaskine.

»Nu bliver jeg ikke oversvømmet af alt muligt mærkeligt, når jeg går på nettet. Alene fordi jeg bruger en søgemaskine, som ikke samler data ind om mig. Jeg har også en privat mail-tjeneste, som jeg betaler lidt for. Men så er jeg sikker på, at ingen kigger mine mails og ser, at jeg har bestilt en flyvetur til Sydeuropa. Det har været en stor lettelse,« siger Lars Mikkelgaard-Jensen...

Læs også
Top job