Tech

Fejlslagen børsnotering koster WeWork tusindvis af medarbejdere

WeWork ville være løbet tør for penge uden kapital fra Softbank, men 4.000 medarbejdere kommer nu til at betale prisen.

Adam Neumann (billedet) stoppede som adm. direktør for WeWork i september og er nu blevet erstattet med to ligestillede topchefer i form af Artie Minson og Sebastian Gunningham. Foto: Reuters/Eduardo Munoz

I denne uge vil tusindvis af medarbejdere ikke længere føle sig som en del af det store We hos techselskabet WeWork.

Oven på den fejlslagne børsnotering i efteråret er op imod en tredjedel af staben på i alt 12.500 medarbejdere nemlig i færd med at blive opsagt, erfarer Washington Post.

WeWork omdanner ejendomme til kontorfællesskaber fyldt med yogatimer og anden fryns, hvilket i forbindelse med børsansøgningen fik skeptikerne til at undre sig over betegnelsen techselskab fra direktionens side.

Det var langt fra det eneste, der vakte uro ved WeWork, for det blev hurtigt klart, at aktiemarkedet ikke var i nærheden af at kunne indfri forretningens værdiansættelse på 47 mia. dollars i en situation, hvor konkurrenterne i branchen for kontorhoteller både er mere stabile og meget større.

Bedre blev det ikke af, at Uber forinden havde brændt sig alvorligt på at blive børsnoteret, hvilket fik Financial Times til at hævde, at WeWorks børsprospekt ligefrem fik Ubers til at fremstå fornuftigt.

WeWork måtte derfor opgive at rejse de forventede 3 mia. dollars på børsen og ville være løbet tør for penge i sidste måned, hvis Softbank ikke havde købt sig til kontrollen over selskabet formedelst 9,5 mia. dollars.

Det førte til en udskiftning af topchefen og fører nu ifølge en intern e-mail, som Washington Post er kommet i besiddelse af, til 4.000 afskedigelser i form af enten direkte fyringer, nedlæggelse af forretningsenheder eller overdragelse af kontraktarbejde til andre entreprenører.

BRANCHENYT
Læs også