Tech

Har rejst 23 mia. kr. i alt: Amazon investerer stort i Tesla-konkurrent

Elbilsproducent Rivian rejser 8,8 mia. kr. i ny runde, hvor Amazon og Ford igen er med. Samlet har Rivian nu fået over 23 mia. kr. fra investorer.

Rivians bud på en pickup-truck som elbil. Modellen skulle ifølge planerne komme i produktion i løbet af 2020. Foto: REUTERS/Mike Blake/File Photo

Det har været et heftigt år for Rivian, et ti år gammelt elbilsfirma fra USA.

Først kom der 3,4 mia. kr. fra investorer, så kom der 4,7 mia. kr. og ikke længe efter 2,4 mia. Og nu, lige før året slutter, er der tikket 8,8 mia. kr. ind på bankbogen. Det skriver Reuters.

Bag de mange investorkroner står Amazon og Ford, sammen med en række mere traditionelle investorer som T.Rowe og Blackrock. Og mens Fords interesse i at eje en konkurrent til Tesla er oplagt, er Amazons interesse lidt mere kringlet. Her handler det om transport af pakker, for Amazon har de seneste par år overtaget en stor del af leveringsarbejdet, som tidligere blev sendt videre til FedEx og postvæsenet.

Derfor har Amazon lagt en bestilling på 100.000 elbiler fra Rivian, der kan bruges til at køre med pakker.

Udover varevogne til Amazon-bude satser Rivian på at komme ind på det lukrative marked for pickup-trucks i USA – hvor Tesla netop har annonceret den futuriske Cybertruck som et bud på fremtidens pickup-truck.

Rivian går efter et mere traditionelt design, men vil til gengæld smække godt med batteri i bilerne, så de første modeller, der kommer til salg, vil få en rækkevidde på over 600 km. Samtidig skal de kunne accelerere fra 0 til 100 på tre sekunder, ifølge Rivian. Bilerne er dog ikke kommet i produktion endnu, men det skulle ske i løbet af 2020.

BRANCHENYT
Læs også