Tech

General Motors genopliver ikonisk firhjulstrækker

General Motors løfter lidt af sløret for en elektrisk version af den ikoniske Hummer.

General Motors afslørede i januar, at selskabet arbejder på en elektrisk version af den ikoniske Hummer. Nu har bilgiganten givet et smugkig på den nye elbil i en pressemeddelelse og reklame under Super Bowl.

Hummeren vender ikke tilbage som selvstændigt bilmærke, men i stedet som en model under General Motors med navnet Hummer EV.

Bilen vil ifølge General Motors yde ca. 1.000 hestekræfter og kunne accelerere fra 0-100 km/t på tre sekunder.

Firhjulstrækkeren blev oprindeligt udviklet til det amerikanske militær som en afløser for Jeepen, men interessen efter en udgave til almindelige bilkøbere opstod, og den første Hummer H1 kørte af samlebåndet i 1992.

Hummeren blev kendt for sit høje brændstofforbrug og var i 00’erne et hadeobjekt for miljøforkæmpere verden over, mens køberne ofte var kendisser - bl.a. Arnold Schwarzenegger, der er stor Hummer-entusiast.

General Motors valgte ellers at trække stikket til produktionen tilbage i 2010, da det amerikanske militær fravalgte Hummer som leverandør, og planerne om et salg af bilmærket til den kinesiske maskinproducent Tengzhong gik i vasken.

Bilproducenten er ikke den første, som hiver en elektrisk firhjulstrækker ud af ærmet. Ford har en elektrisk version af F-150 på vej, og i november annoncerede Tesla den stærkt omtalte Cybertruck.

Markedet for firhjulstrækkere i USA estimeres ifølge Statista at udgøre 72,8 mia. dollars (489 mia. kr.) i 2020.

General Motors præsenterer den endelige udgave af den nye elektriske Hummer d. 20. maj i Detroit, og målet er, at bilen bliver sat til salg i USA i efteråret 2021. Prisen er endnu ukendt.

Læs også