Tech

Skønhedssøvnen er slut for børsnoteret madrasfirma

For et år siden værdisatte investorerne Casper Sleep til mere end 1 mia. dollars. Børsnoteringen har været en brat opvågning, der minder om WeWorks fejlslagne forsøg på at oversælge sig selv.

For et år siden værdisatte en investeringsrunde Casper Sleep til mere end 1 mia. dollars, men den offentlige handel med aktien har banket værdien ned til en tredjedel. Foto: Casper Sleep

I fem år har forretningspartnere og kapitalfonde betragtet madrasfirmaet Casper Sleep som en blød drømmeinvestering, men børsnoteringen af det amerikanske selskab minder foreløbig mere om et hårdt mareridt.

Siden debuten på New York Stock Exchange i sidste uge er aktiekursen faldet fra 15 til 11 og har efterladt firmaet med en markedsværdi på 330 mio. dollars, selv om Casper for blot et år siden blev prissat til mere end 1 mia. dollars i endnu en investeringsrunde anført af detailkæden Target.

Dermed møder aktiemarkedet tilsyneladende Casper med den samme form for skepsis som Uber og WeWork, skriver erhvervsmediet Quartz, for madrasfirmaet har rent faktisk markedsført sig som et teknologisk foretagende i kraft af sine data, apps og digitale forretningsmodel. Nøjagtig ligesom Uber og WeWork har slået sig op som andet og mere end en taxaforretning og et ejendomsselskab.

Udfordringen for Casper er dybest set, at børsprospektet netop forsøger at sælge et drømmeprojekt snarere end en etableret succes. Således har madrasfirmaet med sæde i New York og showrooms spredt ud over staterne måttet bogføre et minus på 67 mio. dollars af en omsætning på 312 mio. dollars i 2019, hvilket ikke mindst skyldes, at udgifterne til salg og marketing procentvis stiger hurtigere end omsætningen.

Af samme grund har Casper op til børsnoteringen sænket prisintervallet og set introduktionskursen lande i den lave ende. Men i modsætning til WeWork - der nu har ansat en topchef med en baggrund i ejendomsbranchen frem for at fortsætte med at dyrke sin techprofil - har madrasfirmaet trods alt formået at klemme sig ind ad døren til børsen.

10 idéer, der kan ændre Danmark
Få historierne om de iværksættere, der har potentialet til at redefinere dele af dansk erhvervsliv. Få magasinet her
BRANCHENYT
Læs også