Tech

Facebook aflyser valentinsdate med Europa

Det sociale medie Facebook udskyder lanceringen af en datingtjeneste i EU efter tvivl om datasikkerheden.

Facebooks datingfunktion blev bl.a. fremvist under Facebook Inc.'s årlige udviklerkonference i foråret 2019. Foto: Stephen Lam/Reuters Facebooks øverste chef, Mark Zuckerberg, var også på scenen for at tale om Facebook Dating. Foto: Stephen Lam/Reuters

Det sociale medie Facebook er blevet tvunget til at udskyde den europæiske lancering af Facebook Dating.

Den stort anlagte lancering dagen før valentinsdag af Facebook Dating bliver ikke til noget, efter det irske datatilsyn har vendt tomlen ned, fremgår det af The Wall Street Journal.

Det er i Irland, at Facebook har sit europæiske hovedkvarter, så derfor er det de irske myndigheder, som har ansvaret for, at GDPR-reglerne (general data protection regulation) i EU’s databeskyttelsesforordning følges.

Konkurrenten til Tinder blev lanceret i Colombia i 2018, siden i Canada og Thailand og senest i dele af USA for et halvt år siden.

Meldingen om at indføre Facebook Dating i 20 EU-lande kom for bare en uge siden, og med den korte frist var EU bekymret for, om Facebook havde gennemført de rette tiltag i forhold til GDPR og datadeling.

»Facebook Ireland meddelte os i går aftes, at de har udsat udrulningen af funktionen i EU,« fortæller Graham Doyle fra det irske datatilsyn til The Wall Street Journal.

Fra Facebook er meldingen, at man nu venter lidt med datingfunktionen i EU for at være sikker på, at produktet er klar til det europæiske marked. Facebook forsikrer samtidig, at selskabet har arbejdet omhyggeligt på at værne om folks privatliv.

Firmaer, der planlægger nye services eller produkter, som kan have indvirkning på kunders private data, har pligt til at gennemgå en vurdering og analyse af de konsekvenser, som håndteringen af private oplysninger giver.

Facebook skulle have fået udført en bedømmelse forud for lanceringen af Facebook Dating, ifølge det irske tilsyn, der blev meget bekymret, da den første viden, man modtog om datingfunktionen, var annonceringen for få dage siden.

BRANCHENYT
Læs også