Tech

IT-Branchen iværksætter digital hjælpepakke til Danmark

Erhvervsorganisationen IT-Branchen opfordrer sine medlemmer til at tilbyde deres ekspertise, så Danmark kan komme bedst muligt igennem coronakrisen, hvor mange må arbejde på nye måder, der ofte kræver digitale løsninger.

Natasha Friis Saxberg er adm. direktør for erhvervsorganisationen IT-Branchen, som har flere end 700 medlemmer. Arkivfoto: Katrine Marie Kragh/Ritzau Scanpix

I en direkte appel og opråb til sine medlemmer beder erhvervsorganisationen IT-Branchen om støtte til at hjælpe Danmark igennem coronakrisen.

»Kære it-leverandører, samfundet har brug for jeres hjælp lige nu. Lad os stå sammen om at give Danmark en digital hjælpepakke,« lyder det på Linkedin fra Natasha Friis Saxberg, der er adm. direktør for IT-Branchen, ITB.

Og hun fortsætter med at sige, at Danmark er under et kæmpe pres som følge af coronakrisen, hvor virksomheder skal omstille sig på, at deres medarbejdere skal arbejde hjemmefra, at kunder skal betjenes fra distancen, og syge borgere skal kunne behandles af et stabilt sundhedsvæsen.

»Vi i it-branchen har en hélt særlig fagviden, løsninger og services, der kan være med til at hjælpe i denne her svære tid. Så jeg skal bede jer om at komme med idéer til, hvordan I kan hjælpe myndigheder og virksomheder,« siger Natasha Friis Saxberg.

Hun foreslår, at virksomhederne f.eks. kan tilbyde hardware, licenser uden bindinger, virtuelle mødeplatforme eller optimering af netværk.

De kan bare sende en besked om typen til ITB, der så vil formidle løsningen eller hjælpen videre.

Og til modtagerne er der ligeledes en opfordring: »Tag imod den hjælp, du kan få!«

På organisationens hjemmeside itb.dk vil de hurtigst muligt annoncere en oversigt over de aktuelle hjælpepakker, de som samlet branche kan tilbyde. Det er desuden der, at både giver og modtager kan finde fremgangsmåden i forhold til hjælpeformidlingen.

»Hold ud, sammen kan vi komme igennem den svære tid,« slutter direktøren for ITB.

Hos Danmarks største it-medie Computerworld har de desuden samlet en oversigt over gratis læremidler, software m.m., der kan være med til at hjælpe både private og virksomheder under coronakrisen.

BRANCHENYT
Læs også