Serier

Cybersikkerhedschef: »Risikoen for et vellykket cyberangreb er steget«

Truslen er ikke større end tidligere, men risikoen for et vellykket angreb er steget, lyder det fra Center for Cybersikkerhed.

Corona rammer verden
Center for Cybersikkerhed blev etableret i 2012 og anføres af Thomas Lund-Sørensen. Foto: Rune Aarestrup Pedersen Thomas Lund-Sørensen har en lang karriere i udenrigstjenesten bag sig og har blandt andet været ambassadør i Jordan og særlig udsending i Libyen. Foto: Rune Aarestrup Pedersen

Den danske it-branche dristede sig tidligt onsdag morgen til at udsende en aprilsnar. Hackerne har udviklet en digital version af coronavirussen kaldet Covid-0104, der især angriber ældre computere og tvinger myndighederne til at begrænse adgangen til sociale medier, stod der i pressemeddelelsen.

Det er sjovt og alvorligt på samme tid. For coronavirussen - altså smitten - har i allerhøjeste grad også udviklet sig til at være en trussel mod it-sikkerheden, fordi hackerne både kan udnytte de uforvarende hjemmearbejdere, de ustabile systemer og det overordnede kaos til at trænge ind bag alskens firewalls og lamme samfundet endnu mere. ..

BRANCHENYT
Læs også