Tech

Dansk bettingsite lagt ned af storstilet cyberangreb

Danske Spils bettingsite Youbet har de seneste døgn været lukket ned, efter tjenestens leverandør af datacentre er blevet ramt af et angreb med ransomware.

Hackere har været på spil hos en af leverandørerne til Youbet, som drives af Danske Spil. Foto: Arkiv Dette er beskeden, man mødes med, når man i øjeblikket klikker sig ind på Youbet.dk. Foto: Screendump

Odds- og spiltjenesten Youbet, som drives af Danske Spil, har de seneste døgn været lagt ned som følge af et stort cyberangreb, der har ramt en af tjenestens leverandører.

Det bekræfter Danske Spil i en e-mail til Finans.

Der er ifølge Danske Spil tale om et såkaldt ransomware-angreb, hvor ukendte gerningsmænd har fået uautoriseret adgang til en række datacentre i USA og Europa, hvilket har ført til, at flere bettingsites er nede, oplyser Niels Erik Folmann, direktør i Danske Licens Spil.

»Vi kan bekræfte, at SBTech, der er leverandør til flere spilleselskaber i USA og Europa, er blevet udsat for et cyberangreb. Så vidt jeg er oplyst, er der tale om et såkaldt ransomware-angreb, hvor it-kriminelle har låst indholdet på servere,« udtaler han.

Flere end 70 amerikanske og europæiske spiludbydere er blevet ramt af angrebet, men det er i Danske Spil udelukkende Youbet, som er påvirket, oplyser spiltjenesten.

SBTech, som driver datacentrene, har oplyst, at der ikke er blevet trukket kundedata ud af databaserne, og at kreditkortoplysninger og adgangskoder derfor ikke er kommet i de forkerte hænder.

»Omfanget af angrebet er ved at blive undersøgt nærmere, men ifølge SBTechs foreløbige undersøgelser er kundedata ikke blevet kompromitteret,« siger Niels Erik Folmann.

Danske Spil forventer ifølge direktøren, at Youbet vil være oppe at køre igen onsdag senere på dagen.

Læs også
Top job