Tech

Facebook køber GIF-platformen Giphy i milliardhandel

Facebook overtager Giphys samlede videobibliotek, og fremover vil virksomheden blive integreret som en fast del af Instagram.

Facebook har i flere år samarbejdet med Giphy, og nu har techgiganten valgt at opkøbe den amerikanske online database i en handel til en værdi af omkring 2,76 mia. kroner. Foto: Johanna Geron

Har du nogensinde sendt et kort videoklip til en af dine bekendte på Facebook, hvor den tidligere amerikanske præsident Barack Obama laver et såkaldt mic-drop, er der en god chance for, at du har brugt GIF-platformen Giphy.

Facebook har i flere år samarbejdet med Giphy, og nu har techgiganten valgt at opkøbe den amerikanske online database i en handel til en værdi af omkring 2,76 mia. kroner.

Det beretter diverse medier, deriblandt TechCrunch.

En GIF er en kort animation eller et videoklip uden lyd, som gentager sig selv igen og igen.

I flere år har det været muligt at bruge GIFs (Graphics Interchange Format) på sociale medier som Facebook, Twitter og Instagram. Fremover bliver Giphy en integreret del af Instagram, der har til måls at gøre det lettere for brugerne at sende GIFs i beskeder og på Instagram Stories.

Ifølge Axios begyndte parterne at tale sammen om en eventuel handel, allerede inden pandemiens begyndelse.

Giphy blev grundlagt i 2013, og var oprindeligt en almindelig søgemaskine for GIFs. I dag kan man selv uploade sine egne videoklip til databasen.

Virksomheden har rejst mere end en milliard kroner over de sidste syv år med støtte fra investorer som DFJ Growth, Lightspeed, Betaworks, GV, Lerer Hippeau og flere andre.

BRANCHENYT
Læs også