Tech

Guds ord bliver designet i Aarhus og koster et millionbeløb

Designbureauet 2K/Denmark har specialiseret sig inden for bibler og udviklet et skriftdesign, der sparer verdens største forlag for 100 mio. sider.

De seneste år har 2K/Denmark - der tæller 12 medarbejdere i Aarhus og tre i Riga - bogført en bruttofortjeneste på omtrent 5 mio. kr. om året. Foto: Mads Frost Når Klaus Erik Krogh og resten af 2K/Denmark designer skriftfamilier, drejer det sig ikke kun om alfabetet i stort, småt og kursivt - men også om tal, tegn, forskellige fonte og særegne bogstaver fra land til land, så det løber op i tusindvis af modeller. Foto: Mads Frost 2K/Denmark er blevet hædret for at stå bag verdens flotteste bibel i 2019, "Ancient Faith Study Bible". Foto: 2K Ved at åbne inderformerne i bogstaverne a, e og g øger 2K læsevenligheden i verdens mest populære bibeloversættelse, NIV.

Da Klaus Erik Krogh var 13 år gammel, skrev han ”Bob Dylan” på væggen i sit værelse. Det samme gjorde så mange andre drenge dengang i midten af 1960’erne, men væggen i København adskilte sig bogstaveligt talt fra dem alle, fordi teenageknægten ikke blot benyttede sig af sin håndskrift eller af udklip fra bladene for at danne navnet på den amerikanske folkemusiker.

Nej, han tegnede de otte bogstaver ud fra en designformel og skabte et helt alfabet i bestræbelserne på at indfange Bob Dylans væsen bedst muligt...

BRANCHENYT
Læs også