Kampen mod ulovlig streaming skærpes med ny aftale
En fornyet aftale mellem Teleindustrien og interesseorganisationen RettighedsAlliancen rummer bedre blokering af ulovlige tjenester, som skal sikre kampen mod bl.a. forbudt fildeling.
Det skal være slut med ulovlig fildeling og streaming.
En ny aftale mellem danske internetudbydere i brancheforeningen Teleindustrien og interesseorganisationen RettighedsAlliancen skal sikre, at kampen mod ulovlige tjenester og krænkelser af immaterielle rettigheder på internettet stadig kan holde trit med den teknologiske udvikling.
Med et ulovligt marked under konstant udvikling og kriminelle bagmænds nye veje til at omgå blokeringerne har en fornyet aftale været nødvendig, skriver RettighedsAlliancen i en pressemeddelelse.
Desuden har retspraksis på feltet også udviklet sig på baggrund af flere principielle sager, hvilket nu også omfattes bedre.Muligheden for dynamiske blokeringer er et af fremskridtene i samarbejdet.
Dynamiske blokeringer indebærer, at det ikke kun er én hjemmesideadresse, der er genstand for blokering, men at blokeringerne følger med, når ulovlige tjenester skifter til nye hjemmesider.
Og her er det afgørende, at en domstol ikke behøver tage stilling til hver enkelt af de nye adresser, hvis indholdet er identisk. Her er RettighedsAlliancens opgave at identificere de nye adresser og videregive dem til internetudbyderne, så de kan spærres.
RettighedsAlliancen fremhæver, at der også fremover vil være behov for at revidere den fælles opgave og retspraksis i takt med, at det ulovlige marked udvikler sig, hvor de seneste tendenser inden for ulovlig livestreaming gør brug af såkaldte cyberlockere og alternative DNS-tjenester.
Blokeringer anerkendes i dag bredt som det mest effektive våben mod ulovlige tjenester, der distribuerer film, artikler, musik og derigennem tjener penge på trafik og annoncer.
Det nye håndslag følger op på code of conduct-aftalen fra 2013, hvor RettighedsAlliancen, Kulturministeriet og Teleindustrien påbegyndte et samarbejde kaldet ”Share With Care”, der omfatter blokeringer af ulovlige hjemmesider og brugeroplysning på området.
Blokeringer opleves ved, at et advarselsskilt viser sig på skærmen, når man som bruger forsøger at få adgang til en ulovlig tjeneste.
Og her er omdrejningspunktet i samarbejdet, at Teleindustriens medlemmer er forpligtet til hurtigt og effektivt at blokere for tjenester, der er dømt ulovlige ved en domstol.
RettighedsAlliancen, der blev grundlagt i 2011 og erstattede Antipiratgruppen, har som kerneopgave at kæmpe for at beskytte den kreative branches rettigheder på internettet, hvor de som interesseorganisation repræsenterer mere end 100.000 danske rettighedshavere inden for film-, musik-, litteratur-, billed-, design- og mediebranchen.