Tech

Amazon sætter ansigtsgenkendelse hos politiet på pause

Ansigtsgenkendelsesteknologien har længe fået kritik af selskaber, politikere og borgerrettighedsadvokater. Amazon følger nu et hold af techselskaber, der stiller sig kritiske for deres eget produkt, og hvordan det kan bruges. Foto: Dhiraj Singh

It-koncernen Amazon har sat sit samarbejde med det amerikanske politi om brugen af ansigtsgenkendelsesteknologi på pause med undtagelse af afdelinger, der bekæmper menneskehandel og forsvundne børn.

Det skriver Wall Street Journal.

Ansigtsgenkendelsesteknologien har længe fået kritik af selskaber, politikere og borgerrettighedsadvokater. Amazon følger nu et hold af techselskaber, der stiller sig kritiske for deres eget produkt, og hvordan det kan bruges.

Teknologien får blandt andet kritik for at kunne bruges til masseovervågning, og at den kan bidrage til racistisk bias, da teknologien blandt andet har vist sig at have svært ved at genkende personer med mørke hudtoner.

Diskussionen er blusset op efter døden af den amerikanske sorte mand George Floyd, der døde under en voldsom anholdelse, hvilket har medført store demonstrationer verden over.

Protesterne og opråbene om raceulighed og politivold i USA har fået flere techselskaber til at se indad, skriver Wall Street Journal.

I sidste uge meddelte Mark Zuckerberg, der er stifter og direktør for Facebook, at hans selskab ville gennemgå selskabets håndtering af diskussioner om politivold, og at de i øvrigt ville skabe et mere mangfoldigt hold af ledere i selskabet.

BRANCHENYT
Læs også