Tech

EU-Kommissionen vil undersøge Apple for konkurrenceforvridning

Apples mobile betalingsløsning og virksomhedens App Store skal undersøges for mulig konkurrenceforvridning.

Margrethe Vestager fortæller, at det ser ud til, at Apple har opnået en rolle som "gatekeeper", når det kommer til distribution af apps. Foto: Melissa Kühn Hjerrild

EU-Kommissionen indleder tirsdag to undersøgelser af den amerikanske tech-gigant Apple, fordi den har mistanke om, at Apple overtræder EU's konkurrenceregler.

Det er Apples mobile betalingsløsning Apple Pay og virksomhedens online app-butik App Store, som skal undersøges.

Undersøgelsen af Apple Pay skal gøre det klart, om Apples vilkår, betingelser og andre foranstaltninger udkonkurrerer andre betalingsløsninger på markedet for virksomhedens egne iOS-enheder såsom iPhone og iPad.

Det siger Margrethe Vestager, som er konkurrencekommissær og næstformand i EU-Kommissionen.

- Mobilbetalingsløsninger vinder hurtigt udbredelse blandt brugere af mobile enheder, hvilket letter betalinger både online og i fysiske butikker. Det ser ud til, at Apple sætter betingelser for, hvordan Apple Pay skal bruges i apps og på hjemmesider.

- Det er vigtigt, at Apples foranstaltninger ikke forhindrer forbrugeres fordele ved nye betalingsteknologier, herunder bedre valg, kvalitet, innovation og konkurrencedygtige priser, siger hun.

Apple Pay kan bruges til at betale i apps, på hjemmesider og i nogle fysiske butikker med iPhones og iPads.

EU-Kommissionen vil undersøge App Store for at finde ud af, om brugere af iPhone og iPad har mulighed for at downloade billigere alternativer i andre onlinebutikker end App Store.

Den svenske musikstreamingtjeneste Spotify har i 2019 indsendt klager mod Apple.

Klagerne lød blandt andet på, at Apples egen streamingtjeneste, Apple Music, havde forrang.

Spotify er glad for, at EU-Kommissionen har indledt undersøgelserne og håber, at de vil blive behandlet hurtigt.

Apple er ikke enig i klagerne, skriver virksomheden i en erklæring.

- Det er skuffende, at EU-Kommissionen fremfører grundløse klager fra en håndfuld virksomheder, der ikke vil anstrenge sig - og ikke ønsker at spille efter de samme regler som alle andre, lyder det.

BRANCHENYT
Læs også