Tech

Corona-lockdown giver spilgigant 428 pct. mere i overskud

Spilgiganten har tjent godt på de mange hjemsendelser under lockdown verden over, der fik spilforbruget til at boome.

Spilgiganten Nintendo har nydt godt af det store gaming-boom, der er fundet sted uder lockdown. Foto: Issei Kato // Ritzau Scanpix

Nogle virksomheder er blevet hårdt ramt af coronakrisen, mens andre i stedet har nydt godt af, at folk har måttet finde nye ting at underholde sig selv med i hjemmet. Og den japanske gaming-gigant Nintendo har altså oplevet en enorm stigning i overskuddet de seneste måneder.

Det skriver CNBC.

Nintendos driftsoverskud steg 428% i årest første kvartal, lød det fra virksomheden torsdag. Et vildt spring, der afspejler, at videospilsindustrien har nydt godt af coronavirus-pandemien.

Fra april til juni har Nintendo fremvist et overskud på 144,7 mia. yen, svarende til 8,6 mia. kroner. Sidste år i samme kvartal var der tale om 27,4 milliarder yen (1,6 mia. kr).

Nintendos øjede salg har i høj grad også været drevet af spilsuccesen Animal Crossing: New Horizons. Nintendo solgte mere end 13 mio. eksemplarer af spillet i de første seks uger efter lancering, og melder nu, at der er solgt 22,4 mio. eksemplarer af det populære spil.

Ligeledes har Nintendos spilkonsol Switch, der blev lanceret i 2017 opnået enorm popularitet, mens flere lande har måtte melde udsolgt. Salget af Switch-konsollerne sted med ca. 167 pct. til 5,68 mio. i første kvartal.

Allerede tilbage i februar, ved virussets udbrud, kunne Nintendo se tidlige tegn på forsyningsproblemer, da nedlukninger i Kina førte til komponentmangel og leverancer til hjemlandet, Japan, blev mødt af flaskehalsproblemer.

BRANCHENYT
Læs også