Tech

TikTok vil sagsøge Trump-administration efter ordre om forbud

Den kinesiske producent bag TikTok, Bytedance, skulle allerede være klar til at oprette søgsmålet i starten af den kommende uge.

Den populære video-app TikTok er blevet downloadet af mere end 100 millioner brugere i USA.  Foto: LIONEL BONAVENTURE // Ritzau Scanpix

Den seneste tid er bølgerne gået højt mellem den amerikanske præsident og den populære kinesiske video-app TikTok.

Og nu vil TikTok sagsøge Donald Trump på grund af en ordre om at forbyde de populære sociale medier TikTok og WeChat at operere i USA allerede om 45 dage, hvis de ikke sælges af deres kinesiskejede moderselskaber.

Det skriver flere medier, herunder NPR.

Ifølge mediet skulle TikTok være klar til at oprette søgsmålet i staten Californien, hvor TikTok har sin amerikanske base. NPR skriver, at søgsmålet skulle komme på tale så tidligt som tirsdag i den kommende uge, hvor argumentationen skulle være, at et forbud er i strid med forfatningen, da virksomheden ikke har fået mulighed for at respondere.

Natten til fredag underskrev Donald Trump flere ordrer, der skal gøre det ulovligt at foretage transaktioner fra en amerikansk borger til de kinesisk-ejede virksomheder Tencent og Bytedance, der står bag henholdsvis WeChat og TikTok. Trump skulle angiveligt mene, at netop disse to apps udgør en trussel.

TikTok er en ret så populær app i USA, hvor den er blevet downloadet mere end 100 mio. gange. Ofte bruges appen til at dele kortere videoer med forskellige danse.


BRANCHENYT
Læs også