Tech

Fifa fjerner "giftig opførsel" fra nyt spil

Det skal være slut med visse fejringer og udtrækning af tiden i næste udgave af det populære fodboldspil.

Fifa er et af verdens mest populære spilserier, og er blevet solgt i mere end 260 millioner eksemplarer. Arkivfoto: Joachim Ladefoged // Jyllands-Posten

Spillet Fifa, der bliver udgivet af EA Sports og som er uhyre populært verden over, får nu et par ændringer, der måske vil gøre flere af brugerne ret så glade.

Det skal nemlig være slut med at bruge visse ”fejringer” i spillet, der tidligere har været populære som et middel til at håne sin modstander eller at trække tiden ud.

Det skriver BBC.

Beslutningen om at fjerne visse funktioner fra spillet er kommet efter, at flere af brugere har klaget.

»Vi er blevet fortalt af Fifa-fællesskabet, at der er giftig opførsel i spillet, og vi ville derfor være sikre på, at vi får det fjernet,« siger Sam Rivera, der er lead game-producer, til BBC.

Det handler blandt andet om en såkaldt ”tys-fejring”, som ofte skulle være brugt til at håne og bruge ekstra tid. Derudover er det meningen, at fejringer i spillet skal være kortere i den nye udgave af spillet, Fifa 21, der står til at udkomme i oktober.

»Intentionen er jo, at man skal spille i stedet for at gøre andre ting, der måske ikke er nødvendige i spillet,« siger Rivera til BBC.

Nogle af spillets tilhængere har dog sået tvivl om, hvorvidt det kommer til at have den store effekt på den måde brugerne agerer i spillet.

Efterhånden som e-sport er blevet mere populært, har Fifa også fået sin plads, når det kommer til professionel gaming. Herhjemme spilles det f.eks. i eSuperligaen, der kom til verden i 2018.

Fifa-spillene er et af de mest populære videospil i verden, og har solgt mere end 260 millioner på tværs af de forskellige udgaver, der typisk opdateres en gang om året. EA har tidligere sagt, at Fifa 21 kommer til at få en betydeligt grafisk opdatering, da man kommer til at gøre brug af mere avanceret teknologi.

BRANCHENYT
Læs også