Tech

Ny bæredygtig mobiltelefon leveres med en skruetrækker

3 åbner for salget af en særlig smartphone, der er lavet af genbrugsmateriale og er modulopbygget, så ejeren selv kan udskifte slidte og ødelagte dele.

Teleselskabet 3 er klar med en ny bæredygtig smartphone, hvor idéen er, at brugeren selv skal kunne reparere telefonen, hvis noget går i stykker. Foto: Jens Dresling.

Teleselskabet 3 er hoppet med på den grønne mobilbølge med forhandlingen af, hvad 3 kalder »verdens mest bæredygtige smartphone«.

Bag de pompøse ord gemmer sig en aftale med hollandske Fairphone, som laver smartphones af genbrugs- og bæredygtige materialer.

»Fairphone har opnået en række imponerende certificeringer, som gør det klart og tydeligt, at man støtter en eksplicit indsats for at gøre verden til et bedre sted, når man køber en Fairphone,« siger Frederik Scholten, marketingchef i 3.

Vi bevæger os et skridt nærmere en cirkulær økonomi ved at tilskynde til genbrug og reparation af vores telefoner samt gøre det lettere for brugerne at bruge deres telefoner i længere tid.

Eva Gouwens, topchef i hollandske Fairphone

Bag meldingen gemmer sig Fairphone-mobiltelefoner, der f.eks. indeholder Fairtrade-certificeret guld, ligesom Fairphone slår sig op på, at materialerne bag telefonerne er produceret »med omsorg for mennesker og planeten«.

Aftalen med det hollandske firma betyder, at 3 eksklusivt har fået retten til at sælge den seneste model fra Fairphone, Fairphone 3+, som følger den bæredygtige dagsorden ved bl.a. at være produceret af genbrugskobber og 40 pct. genbrugsplastik.

Med i handlen får køberne også en lille skruetrækker, så man selv kan udskifte dele, hvis der går noget i stykker.

Fairphone-telefoner er nemlig bygget i moduler, så brugerne hurtigt kan skille mobiltelefonen ad og udskifte et slidt batteri eller opgradere kameraet i stedet for at skrotte telefonen og købe en ny.

»Vi mener, at vi bør få mest muligt ud af de materialer, der bruges i forbrugerelektronik,« siger Eva Gouwens, adm. direktør i Fairphone, i en pressemeddelelse om firmaets telefoner og fortsætter:

»Vi bevæger os et skridt nærmere en cirkulær økonomi ved at tilskynde til genbrug og reparation af vores telefoner samt gøre det lettere for brugerne at bruge deres telefoner i længere tid.«

Aftalen med 3 markerer Fairphones entre på det danske marked.

BRANCHENYT
Læs også