Tech

Big data sparker døren ind til erhvervslivet med børsrekord

Softwarefirmaet SnowFlakes debut på børsen i New York understreger big datas betydning i fremtiden, vurderer investor.

Berkshire Hathaway med Warren Buffett i spidsen er blandt storaktionærerne i SnowFlake side om side med Salesforce. Foto: Nati Harnik/AP

Hvis enkelte erhvervsledere har gået rundt med en forestilling om, at big data og kunstig intelligens ikke bliver taget seriøst hos de største selskaber, så må den tvivl være forduftet onsdag eftermiddag dansk tid.

Da lykkedes det nemlig SnowFlake at opnå den hidtil højeste børsnotering for et softwarefirma i kraft af en slutkurs på 67,9 mia. dollars på New York Stock Exchange.

Det otte år gamle firma har specialiseret sig i at analysere alle de data, som erhvervslivets absolut tungeste forretninger - de såkaldte blue chips - gemmer i skyen. Fordi de ofte har svært ved at finde mønstrene i de enorme mængder informationer, som den moderne teknologi indsamler.

Samtidig strukturerer SnowFlake softwaren anderledes end konkurrenter som Amazon og Microsoft i bestræbelserne på at opbygge en kraftig kunstig intelligens, hvilket har fået Berkshire Hethaway med Warren Buffett i spidsen til at investere flere hundrede millioner dollars i firmaet.

Buffetts blåstempling af SnowFlake var efter alt at dømme medvirkende til, at aktiekursen på få timer blev fordoblet i forhold til introduktionskursen - fra 120 til 245 dollars.

I erhvervsmediet Quartz vurderer medstifter og managing partner hos investeringsfirmaet GP Bullhound Per Roman, at stort set alle forretninger i fremtiden vil være afhængige af softwarefirmaer til at opbevare og analysere data i skyen.

Af SnowFlakes børsprospekt fremgår det, at firmaet har fordoblet antallet af kunder på et år og nu har rundet 3.000. Heraf 146 fra Fortune 500. Det har ført til en omsætning på 242 mio. dollars i den første halvdel af 2020. På bundlinjen opererer SnowFlake dog fortsat med store underskud.

BRANCHENYT
Læs også