Tech

Unity-direktør før gigantisk børsnotering i USA: »Vi er i høj grad en dansk virksomhed«

Interview: Med en markedsværdi på 86 mia. kr. går Unity Technologies i dag på børsen i USA – som en af de største, dansk-fødte tech-succeser nogensinde. Men Unity er i praksis stadig et meget dansk firma, siger Unity-direktør.

Over halvdelen af verdens spil bliver udviklet med software fra Unity Technologies, som de seneste år også har bredt sig til mange andre områder end spil. Nu går det dansk-fødte selskab på børsen med en markedsværdi på 86 mia. kr. Foto: Unity Technologies

Der er ingen champagne eller kage eller t-shirts. Alle medarbejdere arbejder hjemme. Men det bliver alligevel en helt særlig dag for Unity Technologies, som blev født i en slidt lejlighed på Nørrebro i København, og som i dag har sit tekniske hovedkvarter her med 320 ansatte.

Selskabet bliver i dag børsnoteret på Nasdaq i New York, og i dagene op til er prisen kun gået op og op. Til sidst blev selv det reviderede spænd for aktieprisen sprængt, så Unity nu vil lancere aktierne til en pris på 52 dollars. Det svarer til, at det dansk-fødte selskab bliver over 86 mia. kr. værd i eftermiddag – før en forventet stigning i markedet. ..

Læs også
Top job