Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Coronakrisen har skabt et nyt og stjernebesat mediefænomen i USA

Stribevis af Oscarvindende skuespillere deltager i disse måneder i en moderne form for radiospil optaget i en god sags tjeneste.

Corona rammer verden
En stjerneparade af skuespillere i Hollywood indsamler penge under coronakrisen ved at medvirke i såkaldte table readings over Zoom og Teams. Foto: Bradley Cooper med Ellen DeGeneres' mobiltelefon

At betragte en flok midaldrende mennesker sidde med filtret hår og krøllet tøj derhjemme, mens de skiftevis læser højt og kigger tavst på skærmen, lyder ikke ligefrem som manuskriptet til et mediefænomen.

Men forestil dig så, at flokken består af Hollywoods største stjerner, der hver især har logget sig på Zoom eller Teams hjemmefra i en god sags tjeneste for at medvirke i roller lige fra lige fra b-film til blockbusters.

Så er du vidne til hot pandemic entertainment, sådan som overskriften lyder i erhvervsmediet Quartz bakket op af The Guardian. For siden foråret har indsamlingsfonde i USA haft stor succes med at samle Oscarvindende skuespillere foran computerskærmen og bede seerne om at donere penge til coronakrisens ofre som betaling for det moderne radiospil.

Det har eksempelvis ført til en genforening af hele castet bag ”Ringenes Herre”, mens en stjerneparade bestående af Brad Pitt, Jennifer Aniston, Morgan Freeman, Julia Roberts, Shia LaBeouf, Matthew McConaughey, Sean Penn, John Legend og Jimmy Kimmel har opført 1980’er-komediefilmen ”Fast times at Ridgemont High”.

Intet af det er øvet på forhånd, og meget af det foregår med en selvironisk attitude i en situation, hvor skuespillerne ikke har så meget andet at tage sig til derhjemme. Dermed får seerne et sjældent indblik i de private mennesker langt fra blitzlysene på den røde løber - og det er formentlig hele hemmeligheden bag the hot pandemic entertainment.

BRANCHENYT
Læs også