Tech

Bill Gates: Elon Musk er ikke den nye Steve Jobs

Sammenligningerne mellem Elon Musk og Steve Jobs holder ikke, siger Gates i et nyt interview.

Mens mange i techverdenen kalder Elon Musk for den nye Steve Jobs, er Bill Gates ikke helt enig i den betragtning. (AP Photo/John Raoux, File)

De har begge været gigantiske succeser i techbranchen, men der er stor forskel på Tesla-stifteren Elon Musk og afdøde Steve Jobs, der stod bag Apple frem til 2011.

Det siger Microsoft-skaberen Bill Gates i et nyt interview med Bloomberg ifølge CNBC. Gennem sit arbejde har Gates mødt dem begge, og Jobs havde en helt anden tilgang end Musk, afslører rigmanden:

»Elon (Musk red.) er en mere ’hands-on’-ingeniør. Steve (Jobs red.) var et design- og marketingsgeni, og han var god til at rekruttere de rigtige folk. Man ville ikke kunne gå ind i et lokale og forveksle dem med hinanden.«

Musk tilbragte dag og nat i Teslas fabrikshaller, da selskabet skulle designe batterierne til Tesla 3-bilen i 2018. Han sov sågar på gulvet, skriver CNBC.

Omvendt var Steve Jobs bedre til at inspirere andre mennesker til at yde deres bedste.

»Han var en troldmand, der kunne overmotivere mennesker. Jeg kunne se, hvordan han kastede besværgelser over sine medarbejdere og de blev tryllebundet,« fortalte Gates i podcasten Armchair Expert with Dax Shepard tilbage den 20. august i år.

BRANCHENYT
Læs også