Tech

Smides Google på porten? Apple måske på vej med egen søgemaskine

Apple har i over 10 år haft Google som standardsøgemaskine, og har modtaget milliarder af dollars for den tjeneste. Det vil de eftersigende lave om på nu, lyder det i en analyse fra amerikansk medie.

Apple har i over ti år haft Google som standardsøgemaskine. Det vil de eftersigende lave om på nu.  (Photo by Alastair Pike / AFP)

Apple smider nu endnu flere jern i ilden i håbet om at udfordre Googles dominans på søgemaskinemarkedet. Det sker efter en retssag i det amerikanske retssystem er indledt mod Google, som ifølge anklagerne har misbrugt deres fordelagtige position på markedet.

Det skriver amerikanske Financial Times.

Det er gået manges næse forbi, at Apple har foretaget en justering i den nyeste version af iPhone-operativsystemet iOS 14. Ændringen betyder, at Apple begyndt at vise sine egne forslag, søgeresultater og links direkte til hjemmesider, når man skriver fra søgefeltet på startskærmen, eller stryger fingeren mod højre til det nye ’Todays view’.

Apple har altid været notorisk kendt for en meget hemmelighedsfuld tilgang til udviklingen af nye produkter. Alligevel tyder meget på, at Apple skulle være godt i gang med at entrere markedet for søgemaskiner, lyder det fra Financial Times.

Eftersigende skulle Apple tidligere have headhuntet Googles søgemaskinechef, ligesom flere jobopslag om ledige stillinger som søgemaskine-udviklere hos Apples AI-afdeling har floreret over de seneste par år.

Retssagen mod Google er indledt, da Google ifølge anklagerne har misbrugt sin dominerende position i markedet for søgemaskiner ved at holde sit monopolstatus kunstigt oppe.

Dette har de gjort ved, ifølge det amerikanske justitsministerium, at betale 8-12 mia dollars årligt til Apple, for at Google kunne være standardsøgemaskine i techgigantens webbrowser, Safari. Dette inkluderer dermed også samtlige iPhones og iPads verden over.

Ifølge Financial Times’ analyse, så giver det god mening for Apple at entrere netop dette marked. Techproducenten har ved flere lejligheder vist, at det er vigtigt for dem at have alle dele af produktionen i eget hus. Både software, chips og alle andre kompententer iPhone består af, er udviklet af Apple selv.

Bare ikke søgemaskinen - endnu.

BRANCHENYT
Læs også