Tech

Youtube skruer op for reklamer men vil ikke betale video-ejerne

Youtube vil vise flere reklamer, men video-ejerne må kigge langt efter reklameindtægten.

Youtube vil vise reklamer på flere videoer uden at dele indtægten med videoernes ejermænd.

Videogiganten Youtube vil vise reklamer i flere videoer, men den kommende indtægt skal ikke deles med dem, som producerer videoerne.

Det skriver BBC.

I øjeblikket har Youtube en samarbejdsaftale med udvalgte brugere om at dele de indtægter, det giver, når der vises reklamer før og under brugernes videoer. Nu vil Youtube til at køre reklamer på youtube-kanaler, der ikke er en del af samarbejdsaftalen, og med samme begrundelse vil brugerne heller ikke få del i de indtægter, det vil give.

Det skyldes ifølge Youtube, at virksomheden har ændret i servicebetingelserne.

For at blive en del af samarbejdsprogrammet skal man som bruger ansøge om optagelse. Kun youtube-kanaler med over 1000 følgere, og som er blevet set mindst 4000 timer på et år, kan komme i betragtning.

»Dette kan komme til at betyde, at en mindre bruger, som ikke er en del af samarbejdsprogrammet, går viral og får succes uden at modtage nogen reklameindtægt for det,« siger Chris Stokel-Walker, som er journalist og forfatter, til BBC.

Hvis brugeren opfølger kravene, kan man til gengæld ansøge om et samarbejde og på den måde få del i reklameindtægterne. Dog kan processen ifølge Youtube selv tage mere end en måned, fordi den bliver behandlet manuelt af mennesker.

BRANCHENYT
Læs også