Tech

Apple overhalet af kinesisk techgigant

Smartphoneproducenterne har haft et svært 2020, men enkelte techselskaber har formået at udnytte det sårede marked til at tage endnu flere markedsandele.

Apple er i dette kvartal gledet ned på fjerdepladsen over verdens største smartphoneproducenter. Foto: AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Tredje kvartal har været hård for verdens smartphone producenter, men har tilsyneladende været ekstra hård for selskabet bag iPhone, nemlig amerikanske Apple, der må overlade tredjepladsen som største smartphoneproducent til kinesiske Xiaomi.

Det skriver E24 på baggrund af en rapport fra analyseselskabet Gartner.

Ifølge Gartner er det globale smartphonesalg dykket med 5,7 pct. i tredje kvartal i år, sammenlignet med samme periode sidste år. Det er dog en bedring for det samlede salg, der er dykket med 20 pct. i de to første kvartaler i 2020.

Kvartalet har især ramt kinesiske Huaweis smartphonesalg, som har oplevet en nedgang på hele 21,3 pct. Til gengæld har konkurrenten Xiaomi vækstet salget med 34,5 pct, og har dermed overhalet den amerikanske techgigant Apple i markedsværdi for smartphones.

Apple har i år lanceret hele tre nye smartphones, men grundet covid-19 har produktionen af dem været forsinket.

»Det lille fald skyldtes hovedsageligt Apples forsinkede forsendelsesstart af sin nye iPhone 2020-generation, som i tidligere år altid er startet i midten og slutningen af september. I år begyndte lanceringsbegivenheden og forsendelsesstart fire uger senere end normalt,« siger Annette Zimmerman, vicedirektør i Gartner.

Markedslederen Samsung beholder sin førsteplads i Gartners analyse.

Kendskabet til Xiaomi herhjemme er begrænset, men sortimentet hos danske forhandlere bliver større. Udover for nyligt at have åbnet sin egen danske webshop, så fås Xiaomis produkter hos en række forhandlere og webshops.

Udover at producere smartphones, så gør Xiaomi sig blandt også i støvsugere, højtalere, el-løbehjul og lyspærer.

BRANCHENYT
Læs også