Tech

Sensor fra Vejle skal hjælpe tusindvis af briter med at spare på vandet

Firmaet Aguardio indgår i et pilotprojekt nord for London, hvor borgerne på intelligent vis skal lære at forkorte brusebadet.

Sensoren af mærket Aguardio G2 sidder fast med dobbeltklæbende tape og fungerer trådløst.

Hvor længe har jeg stået under bruseren?

Svaret på det spørgsmål vil en masse borgere nord for London fremover blive konfronteret med fra dag til dag som led i et pilotprojekt, der skal nedbringe vandforbruget i et af Storbritanniens tørreste områder.

Derfor har vandselskabet Anglian Water i første omgang bestilt 2.000 intelligente sensorer fra firmaet Aguardio med base i Vejle.

Ved hjælp af en trådløs teknologi registrerer sensorerne slet og ret tidsforbruget og tilskynder på den måde folk til at nedbringe badetiden. Samtidig får brugerne adgang til alskens datamønstre, ligesom sensorerne kan hjælpe med at forudse skimmel.

Aguardio blev etableret i 2017 af medstifter og adm. direktør Thomas Munch-Laursen, der undervejs har opnået midler fra Vækstfonden og Innovationsfonden, fordi sensorerne har vist sig i stand til at sænke badetiden med omtrent 20 pct. baseret på tests i en stribe hotelkæder.

Pilotprojektet i Storbritannien har en værdi af 1,6 mio. kr., men Anglian Water - der forsyner 4,3 mio. husstande - er angiveligt villig til at spendere yderligere 10-14 mio. kr. på teknologien i løbet af den næste håndfuld år, såfremt det har den ønskede effekt på forbruget.

Læs også