Tech

Stine Bosse savner flere nødopkald: »Det er svært at bede om hjælp«

Siden sommer har ModCorona hjulpet 50 firmaer med gratis rådgivning. Databasen med stribevis af tunge erhvervsnavne havde imidlertid indstillet sig på langt flere henvendelser.

ModCoronas database af erfarne erhvervsfolk tæller blandt andet Stine Bosse, Morten Ballisager, Claus Bindslev Mia. T. Wagner, Per Thau, Alfred Josefsen, Anders Heide Mortensen og Jesper Buch.

Da bestyrelsesprofilen Stine Bosse i forsommeren lancerede ModCorona, forestillede hun sig, at krisepanelet ville modtage 10 eller måske endda 100 henvendelser om dagen fra firmaer med behov for rådgivning.

Sådan er det dog langt fra gået, selv om stribevis af tunge erhvervsnavne såsom Jesper Buch, Mia T. Wagner, Alfred Josefsen, Merete Eldrup og Per Bank kvit og frit stiller deres ekspertise til rådighed via initiativet, der er udtænkt af kommunikationsrådgiveren Anders Heide Mortensen og finansieret af Industriens Fond.

»Jeg vil tro, at vi har hjulpet omtrent 50 virksomheder siden etableringen. I virkeligheden ville vi gerne have hjulpet 500, men jeg ved af personlig erfaring, at det er enormt svært for iværksættere at række ud efter hjælp, fordi de jo er typerne, der klarer sig selv,« siger Stine Bosse.

Derfor benytter hun nu den forlængede nedlukning som en anledning til at minde frustrerede forretningsfolk om muligheden for at søge gratis sparring hos ModCorona, hvor sekretariatet så vil forsøge at matche deres behov med de flere end 50 erhvervsnavne i databasen.

Databasen

Flere end 60 erhvervsfolk med vidt forskellige forudsætninger tilmeldte sig ModCoronas database i foråret, hvor de tilmed betaler 2.000 kroner i årligt kontingent for at optræde.

Her er et udpluk:

 • Stine Bosse, bestyrelsesprofil og tidligere topchef for Tryg
 • Alfred Josefsen, formand for Unicef Danmark og tidligere adm. direktør i Irma
 • Mia T. Wagner, adm. direktør i Freeway-koncernen og tidligere dommer i DR-programmet ”Løvens Hule”
 • Jesper Buch, medstifter af Just-Eat, iværksætter og løvedommer
 • Merete Eldrup, formand for Københavns Universitet og tidligere adm. direktør hos TV2
 • Per Bank, koncernchef hos Salling Group
 • Per Thau, bestyrelsesprofil og tidligere direktør for Dagrofa
 • Anders Vad Dons, adm. direktør i Deloitte
 • Claus Bindslev, adm. direktør i Nextstep by Bindslev
 • Morten Ballisager, strateg hos konsulenthuset Ballisager
 • Anders Heide Mortensen, kommunikationsrådgiver og erhvervskommentator på Finans

»Det handler om alt fra at være kørt fast i strategien til ikke at kunne overskue situationen. For når folk bliver økonomisk trængt, mister de ofte overblikket. Men det kan jo ikke nytte noget at vandre frem og tilbage på stuegulvet hver nat,« forklarer Stine Bosse.

Den tidligere topchef for Tryg vurderer, at hjælpepakkerne har været med til at afholde nødstedte firmaer fra at se sig om efter professionel assistance sammen med den svære overvindelse ved at bede om hjælp. Men statens økonomiske kompensation stopper på et eller andet tidspunkt - og så skal forretningerne kunne klare sig selv i en forandret verden, pointerer hun.

»Det er fantastisk, at hjælpepakkerne er der, men derfor vil jeg stadigvæk gerne appellere til, at firmaerne benytter denne periode til at tage fat om de nødvendige omlægninger. Mange af dem opdager nu, hvad prisen er for ikke at være helt opdateret på det digitale forretningsområde. For de dygtigste på det felt vinder markedsandele i øjeblikket,« siger Stine Bosse.

Af samme grund er ingen udfordringer for små for ModCorona.

Faktisk er det eneste krav til klienterne, at der er tale om forretninger og ikke enkeltpersoner på udkig efter karrierevejledning.

»Vores panel består af enormt kompetente mennesker, som forstår at rådgive i øjenhøjde. Det er ikke en sagsbehandling på kommunekontoret. Uden at sige noget dårligt om det.«

BRANCHENYT
Læs også