Tech

Google fjerner socialt medie fra app store efter angreb på Capitol Hill

Den såkaldte "højrefløjs-app" Parler er netop blevet fjernet fra Google Play Store efter angrebet på Capitol Hill i USA. Apple truer med at følge trop.

Google tager skarp afstand fra de mange voldsopildnende opslag på det sociale medie Parler. Foto: AP/Alan Diaz

Efter tusindvis af Trump-tilhængere onsdag aften dansk tid stormede den amerikanske regeringsbygning Capitol Hill, har flere sociale medier suspenderet Donald Trumps konti på ubestemt tid.

Det fik den nuværende præsident til at proklamere, at han ville starte sit eget sociale medie, men det er ikke sikkert, at den kan få vinger at flyve på hos nogen af de store app stores.

Et social medie, som er særligt brugt af den amerikanske højrefløj, er nemlig netop blevet fjernet fra Google Play Store, skriver flere internationale medier, herunder CNN.

Appen ved navn Parler brander sig selv som værende et ikke-partisk socialt medie med fokus på ytringsfrihed. Den er i høj grad blevet brugt af Trump-støtter til bl.a. at udtrykke utilfredshed med valget og opfordre til vold, hvorfor Google nu fjerner den.

»Vi er blevet opmærksomme på, at der fortsat bliver lavet opslag, der opfordrer til at fortsætte volden i USA lige nu,« siger en talsperson fra Google til CNN og fortsætter:

»I lyset af den her igangværende og presserende sikkerhedstrussel, suspenderer vi appen fra Play Store indtil den tager hånd om de her problemer.«

Google anerkender, at der lige nu er stor debat om ytringsfrihed og om, hvor vidt man skal moderere indhold, men vurderer, at en stor del af indholdet på Parler lige nu strider i mod Googles egne retningslinjer og bliver ikke fjernet hurtigt nok.

Forinden Googles udmelding, annoncerede Apple, at man overvejede at fjerne Parler fra sin app store inden for 24 timer, hvis ikke det sociale medier fjernede alle de voldsopildnende opslag, skrev Buzzfeed.

Læs også
Top job