Tech
BREAKING

Facebook henviser Trump-karantæne til tilsynsråd

Donald Trump må vinke farvel til sin Facebookprofil på ubestemt tid. Foto: Carlos Barria

Det sociale netværk Facebook henviser sin beslutning, om at udelukke den tidligere præsident Donald Trump fra platformen på ubestemt tid, til sit uafhængige tilsynsråd.

Tilsynsrådet vil i den nærmeste fremtid afgøre, hvorvidt udelukkelsen skal gælde permanent.

Det skriver Wall Street Journal.

Facebook har valgt at indføre karantæne over for Trumps Facebook- og Instagramprofil i forbindelse med belejringen af den amerikanske Kongres, men står nu over for en svær og hidtil uset vurderingssag om personlig blokering.

Den endelige beslutning skal derfor tages af Facebooks uafhængige tilsynsråd, som bestemmer, hvilket indhold der skal fjernes eller blokeres fra platformen - ingen i selskabet, end ikke Mark Zuckerberg, kan underkende panelets beslutninger, oplyser avisen.

Ifølge Avery Gardiner, der er juridisk rådgiver hos Center for Democracy and Technology, vil både verdensledere, kongresmedlemmer og andre sociale platforme følge tilsynsrådets beslutning nøje.

- Lige nu er der virkelig stor interesse i at finde ud af, hvordan man håndterer problemstillinger omhandlende indholdsbegrænsninger online, siger hun til Wall Street Journal.

Twitter, Youtube, Snapchat og Amazons Twitch er blot nogle af de platforme, som har valgt at suspendere Trumps konto midlertidigt.

De udvalgte tilsynsrådsmedlemmer vil af sikkerhedsmæssige årsager forblive anonyme, og en endelig beslutning ventes afgivet inden for de næste tre måneder, skriver Wall Street Journal.

BRANCHENYT
Læs også