Tech

Nyt batteri kan skære markant i ladetiden for elbiler

Om bare fire år vil selskabet bag det nye batteri kunne tilbyde batterier, der kan lade elbilen op på 5 minutter, lyder det.

Dagens elbiler kan tage timevis om at lade op, medmindre man finder en lydladerstation - så tager det nemlig én time, hvorefter man kan køre 250 kilometer. Og det er netop ladetiden, som ofte bliver kritiseret ved elbilen.

Men nu er der måske udsigt til en hverdag, hvor det kun tager fem minutter at fylde tanken med en solid portion el, før du igen kan tøffe videre.

Det skriver DR.

En israelsk virksomhed har nemlig præsenteret prototypen på et nyt batteri, som kan lade markant højere end dem, som i dag bliver brugt i elbiler. Virksomheden hedder StoreDot og har udskiftet nogle materialer i den type batteri, som elbiler i dag bruger for at opnå effekten.

Og ifølge Dorthe Ravnsbæk, som forsker i batterier på Syddansk Universitet, har en sådan ny teknologi stort potentiale:

»Det her har potentiale til virkelig at rykke på vores forhold til elbiler. Hvis man kan fjerne besværet ved korte rækkevidder og langsom opladning, så bliver elbiler enormt attraktive for rigtig mange mennesker. Tager det kun fem minutter at oplade, så er det pludselig ikke så vigtigt, om man kun kan køre 100 kilometer per opladning,« siger hun til DR.

Ifølge forskeren har StoreDot tilsyneladende haft succes med at udskifte grafit med silicum i den positive elektrode, og det er netop denne ændring, der gør det muligt at lade batterierne hurtigere op.

Det er ikke første gang, at man forsøger at bruge silicum, men StoreDot har pakket materialet ind i en form for plastik, hvilket holder det på plads inde i batteriet.

Om bare fire år mener StoreDot at kunne tilbyde det nye batteri til elbiler, men inden masseproduktionen kan gå i gang, skal batteriet igennem utallige tests.

Når de nye batterier kommer på markedet, bliver udfordringen, at vores stikkontakter ikke kan tilføre den mængde watt, som batterierne skal bruge for at lade hurtigt op.

Læs også
Top job