Tech

Trods solid vækst: Danske Banks betalingseventyr venter nye tab

Danske Bank har på syv år tabt 261 mio. kr. på sit Mobilepay-eventyr. Forude venter nye tab – få overblikket på 2 minutter.

Forbrugerne strømmer til. Det samme gør butikker og webshops. Alligevel er Mobilepay langt fra nogen guldrandet forretning for Danske Bank. Foto: Philip Davali/Polfoto.

Mobilepay kommer flyvende ud af 2020 med stor vækst i antal betalinger og det samlede beløb, som de 4,1 mio. danske brugere har overført. Men væksten finder ikke vej til bundlinjen.

1. Bundlinjen. Otte år efter, at Danske Bank lancerede Mobilepay, har den populære betalingstjeneste fortsat sit første overskud til gode. I 2019 indkasserede MobilePay A/S, som står bag Mobilepay-satsningen i Danmark og Finland, et underskud efter skat på 157,6 mio. kr., mens den danske Mobilepay-forretning landede et tab på 19,3 mio. kr. Og der vil også være røde tal på bundlinjen i både 2020 og 2021. »MobilePay er en underskudsforretning, og det vil vi også være i år,« siger Claus Bunkenborg, topchef i Mobilepay, uden at sætte tal på det forventede tab...

BRANCHENYT
Læs også